Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Niestandardowe głośniki w drzwiach - jakie pasują?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ze względu na brak czasu i możliwości technicznych nie jestem w stanie eksperymentować z głośnikami :) Zamierzam kupić dystanse (13 i 16cm) i wymienić głośniki w moim Avancie. Musi mi się to udać za pierwszym podejściem :) Zależy mi na tym, aby kupić w sklepie zestaw, zdjąć boczki, przymocować pierścienie, do nich głośniki, podpiąć kable, założyć boczki i włączyć radio. Nie może się okazać w trakcie montażu, że głośnik jest zbyt głęboki i trzeba rzeźbić.

Jak zapewne rozumiecie, proszę Was o informacje, jakie głośniki (nieseryjne) macie zamontowane w swoich A4, oczywiście chodzi mi o zwykłe głośniki, podchodzące pod dostępne na allegro dystanse. Wszelkie grubsze sprawy typu 16 cm z przodu na MDF'ie odpadają - kompletnie nie mam na to czasu (chociaż chciałbym...).

Uprzejmie proszę o podanie marek i modeli głośników, które zamontowaliście w drzwi na ogólnodostępnych pierścieniach. Przedział cen - budżetówka ;) Osobnych wzmacniaczy nie będzie, nie buduję profesjonalnego CA tylko chcę zmienić serię na coś nowego (i tak będzie grało lepiej).

Opublikowano

u kolegi montowałem hertz ev130 u siebie hsk130

idąc tym tropem to pewnie też esk wejdzie :)

Opublikowano

u kolegi montowałem hertz ev130 u siebie hsk130

idąc tym tropem to pewnie też esk wejdzie :)

i jak grają te glośniki pod samym radiem ???czy lepiej odrazu pod wzmak mam wzmacniacz 4 kanałowy ale mam go zmostkowanego pod skrzynie to musiałbym jeszcze jeden kupic??trochę zielony jestem w tym temacie :confused4:
Opublikowano

Skoro ma to grac pod samym radiem, w nieprzygotowanych wrotach i ma być chociaż troszkę lepiej od serii to wsadziłbym np. GMS 950.

Zdecydowanie więcej średnich oraz przyjemniejsza góra niż w ori głośnikach nokii.

Nie ma co się oszukiwać - zrobienie przodu w b5, który zagra na poziomie, ciągnie za sobą przeróbkę mocowania woofera oraz zamknięcie komory drzwi blachą alu + materiały tłumiące.

Biorąc pod uwagę koszt materiałów + wiedzę i umiejętności kogoś, kto miałby to wykonać, to jakby nie patrzeć wyjdzie między 400 a 500zł.