Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Audi A4 1.8 125 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chciałem się dowiedzieć może ktoś miał podobny problem z autem otoż czy czujnik tememeratury cieczy może oszukiwac i pokazywac bledne dane do spalania ,otrzo u mnie dziej sie tak ze elektryk podłaczył po komputer auto i okazało sie ze czujnik pokazuje -16 przy rozgrzanym silniku a powinno przynajmniej pokazywać +60 stopni gdy otrzowrze maske do gory z tyłu jest ten czujnik docisne złacze miedzy czujnikiem pokazuje +60 stopni auto odpala normalnie a czasem warjuje ten czujniik i oszukuje ze jest -16 i sie zalewa silnik paliwem ze niby zimny silnik nie chce w tedy odpalić krecić normlnie kreci silnikiem bez przeszkód świece kupiłem nowe przewody sa dobre cewka zapłonowa jest dobra pokazuje ze iskra jest bo zostało to sprawdzone wiec czy to jest faktycznie ten czujnik temeperatur cieczy od tego tez zalezy czy ma wyższa temperatur czy niższa ?? chciałbym zeby ktos mi pomogł w tej sprawie pozdrawiam slicznie

Opublikowano
:hi: Wpisz w wyszukiwarkę czujnik G62,tam masz wszystko opisane.U mnie na dieslu było podobnie ze wskazaniami,obroty trochę były za wysokie,pózniej jak nagrzał sie to wszystko było ok.Kupiłem w Autosarze ori czujnik(koszt 115 zł z oringiem) i teraz mam spok.Poczytaj o tym czujniku a wszystkiego dowiesz się.Moim zdaniem masz ten czujnik walnięty.Pozdrawiam.
Opublikowano

A dziekuje za odpowiedz sproboje go załozyc i zobaczymy czy rzeczywiscie to cos zmieni , w kazdym razie jak cos dam znac pozdrawiam

Opublikowano

miałem identyczne, walnięty czujnik temperatury cieczy chłodzącej...raz na jakiś czas auto miało problem z odpaleniem (3 razy mi się tak zdarzyło że katowałem z 5 min zanim odpalił), zawsze po odpaleniu obroty wariowały jak szalone - bezpośrednio po odpaleniu wskakiwały na 4000 później spadały do 3000....2000 i w końcu do normy, na liczniku też nie trzymał temperatury, a w zasadzie to było cały czas 0 stopni ( czasem się ruszało na 65-70 stopni) wymiana czujnika załatwiła sprawę, auto zaczęło normalnie pracować i wskazywać temperaturę

koszt czujnika 65zł (niemiecki zamiennik)