Gumballer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam Szukałem w archiwum i nie znalazłem, mam komputer FIS 1/2 i wyswietla sie na nim tylko pomaranczowy kolor ,czerwonego brak ale jak popatrze pod kątem to widac co sie wyswietlac powinno,tak jakby podswietlenie padło ,wie ktos moze jak to naprawic i jaki koszt ??
KrzyHo Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam Uszkodzony jest wyświetlacz licznika, częsta przypadłość tych wyświetlaczy, na allegro można poszukać, różne osoby proponują naprawę takiego wyświetlacza. Przykładowy link do jednej z aukcji: http://moto.allegro.pl/item224034580_wyswietlacz_opel_omega_vectra_bmw_naprawa.html Może ktoś z nich pomoże, a jeśli nie to trzeba by wymienić cały wyświetlacz na nowy, tylko nie wiem czy można kupić sam bez licznika. Można rozebrać licznik i wyjąć ten wyświetlacz i podociskać wszystkie taśmy, złączki i blaszki które trzymają wyświetlacz. Możliwe ze trochę pomorze. Pozdrawiam
Gumballer Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 U mnie wysiwtlacz działa tylko trzeba patrzec pod kątem zeby widziec co wyswietla,nie dizała tak jakby podswietlenie czerwone,no nic pobawie sie tak jak pisałes,dzieki.
KrzyHo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 To że widac pod kątem to jest właśnie wina wyświetlacza (jest uszkodzony wyświetlacz albo jego podświetlenie). Gdyby działał poprawnie to było by widać normalnie. Trzeba się pobawić trochę może się uda. Zawsze warto spróbować.
M@rcus Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 U mnie wysiwtlacz działa tylko trzeba patrzec pod kątem zeby widziec co wyswietla,nie dizała tak jakby podswietlenie czerwone,no nic pobawie sie tak jak pisałes,dzieki. Skoro są takie objawy, to na 99,9% wina podświetlenia. Zegary na stół i wymieniaj. :th:
Rekomendowane odpowiedzi