Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana silnika w 2.5 tdi Q. na silnik AFN 1.9 tdi. czy ktoś tego próbował??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja będę robił swap 2.5 tdi VP na 1.9 tdi AWX zobaczymy jakie tutaj niespodzianki mnie spotkają poza elektryką :)

Opublikowano

do setki mam z 10 sekund

1,9Q? Jakoś nie brzmi mi to realnie. Pokaż jakiś filmik, bo na pewno nie jednemu coś ten czas podpada ;)

ale mimo wszystko graty za zrealizowane plany :punk:

Opublikowano

normalne osiagi jak na Q zgadza sie katalogowo :wink4:

A jak tam spalanie teraz :mysli:

Opublikowano

No spalanie poszło w górę, dokładnie nie liczyłem, na fisie pokazuje 7 z kawałkiem czyli może być ponad 8l a moze nawet 9 samo miasto i dużo postojów i odpalania, silnik co chwila zimny :confused4:

Opublikowano

No spalanie poszło w górę, dokładnie nie liczyłem, na fisie pokazuje 7 z kawałkiem czyli może być ponad 8l a moze nawet 9 samo miasto i dużo postojów i odpalania, silnik co chwila zimny :confused4:

tak jak u mnie :kwasny: aż FIS drażni i go wyłaczam jak widze te cyferki :naughty:

Opublikowano

Czyli norma :decayed: a już się zastanawiałem czy coś mu dolega :kox:

Opublikowano

średnie spalanie 7.5 l. w cyklu mieszanym... kumpel potrafił dojść 10 na 100 dobić, miałem go sprzedać bo nabyłem a4 b7 ale już wiem ze potrzymam autko z rok i gonie w go w piz*u... a b5 quattro zostaje....w końcu nie metryką sie jezdzi a co gorsza w b7 czeka mnie slapik z BLB na BDK jesc jazda!!! :))