Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRF] Drgania na biegu jalowym w silniku BRF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu zakupiłem a4 avant 2007 r z silnikiem 2,0 tdi 136 ps oznaczenie silnika BRF. Po pewnym czasie zauważyłem, że autko na biegu jałowym ma delikatne drgania nie wiadomego mi pochodzenia. Czytając posty wcześniej obecnych kolegów na forum wywnioskowałem, że drgania są spowodowane zużyciem wałków wyrównoważających- czy w moim silniku też jest to cholerstwo?. Na forum audi a6 znalazłem wpis jednego z użytkowników, który pisze "Z tym huśtaniem na wolnych obrotach to chyba od każdego już słyszałem najczęściej winą jest wadliwa korekcja wtryskiwaczy lub wada któregoś lub uszkodzona jeśli dobrze pamiętam elektromagnetyczna poduszka silnika (one się albo utwardzają podczas jazdy albo miękną na postoju). Czy ktoś z Was miał taki przypadek w tym silniku???

Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki

z góry dziękuję

Rabbit2007

[br]Dopisany: 26 Lipiec 2010, 23:56_________________________________________________czy ktoś może mi pomóc ww sprawie ?

Opublikowano

to samo miałem w golfie IV i nawet na serwisie vw nie wiedzieli co to jest;/

Opublikowano

jedz do jakiegos dobrego mechanika niech zobaczy bo przyczyn moze byc wiele pompki,dwumas,poduszki...napewno w wawie takich nie brakuje.jak przez forum ktos moze Ci zdiagnozowac auto?

Opublikowano

mam pytanie czy ktoś może coś o tym silniku napisać, ponieważ jest na forum strasznie mało wątków dotyczących silnika z oznaczeniem BRF. Rocznik auta wskazuje, że wady silnika, które występowały BLB zostały poprawione- czy faktycznie tak jest?

z góry dziękuję za info.