shellby Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam. Potrzebuje pomocy brak mi już siły. Brak mocy(dynamiki) cały czas wywala błąd 1262 Zawór magnetyczny ograniczenia ciśnienia doładowania N75 przerwa lub zwarcie do masy. Najpierw wymiana na używany - bez zmian, zakup i montaż nowego u dilera, sprawdzenie wszystkich połączeń wężyków, na wtyczce 12v - bez zmian, nadal brak mocy i cały czas wywala błąd 1262. Sprawdzenie kierownicy turbiny, daje się przesuwać ręcznie za cięgno z gruszki. Tutaj mam pytanie ponieważ po odpaleniu i wprowadzaniu na wysokie obroty na postoju (luzie) gruszka nie porusza się ani trochę czy to normalne? I jeszcze pytanko zawór N75 to w sumie dwa? 1.Ten który jest popodpinany do EGRa i dolotu powietrza, 2. ten do gruszki, turbiny i rury łączącej z Intrcoolerem ( obydwa mam nowe ) ??? Jakie napięcia na wtyczkach?
Sztomel Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 musisz sprawdzić wiązkę, N75 to ten z wężykami ciśnieniowymi podpiętymi do gruchy, części zimnej turbo i dolotu. Napięcie na 1 pinie wtyczki ma być 12V a na pinie 2 impuls masy ze sterownika po wejściu na wysokie obroty na biegu jałowym.
shellby Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 Dzięki wielkie. Czyli do 1 pina wetknąć plus z voltomierza a minus do masy? Jak nie będzie 12v szukać po wiązce.
shellby Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 No i nie było 12V, przerwa na wejściu przewodu do wtyczki. Jest moc i dynamika ! Dzięki serdeczne
Rekomendowane odpowiedzi