Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Stukot w tylnym kole (quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !! mam zapytanko moze ktos miał podobny problem z stukotem w prawym tylnym kole QUATTRO (od czasu do czasu) nie wiem od czego to jest uwarunkowane (czysto metaliczny stukot) z góry dzieki za ewentualne odpowiedzi na moje pytanie

Opublikowano

Witaj Kolego na forum :a4fan:

Ps. Spróbuj użyć opcji "szukaj", jak nie znajdziesz nic satysfakcjonującego, zadaj pytanie w odpowiednim dziale ;)

Opublikowano

Gdzie to słychać? Tylko na zewnątrz,czy w kabinie też? Może klocki Ci się telepią. Pojedź na jakąś wyboistą drogę,zaciągnij delikatnie ręczny i posłuchaj. Jak przestanie to na pewno coś z układem hamulcowym.

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie,szukałem przez wyszukiwarke ale tam znalazłem tylko odnosnie przedniego zawieszenia (mozna powiedziec ze standardowy problem :a4fan: ) ten mało przyjemny stukot jest słyszalny w kabinie jak i na zewnątrz ale na zewnątrz oczywiście jest głośniejszy zaobserwowałem także ze w chwili kiedy uniose auto na podnośniku (do mometu ze koło oderwie sie od ziemi ) stukanie mozna powiedziec (ale nie zawsze ) ustepuje takze winikało by ze moze cos z zawieszeniem ? fakt ze jest to quattro :quattro: i martwi mie to ze moze cos z tymi napedami jest nie halo jeszcze raz dzieki za ewentualne uwagi. pozdrawiam

Opublikowano

kiedy Ci stuka, przy ruszaniu ? przy gwałtownym ruszaniu ?

Opublikowano
  • Autor

różnie tak naprawde nie ma zasady jest dzien ze stuka kolejny nic nie słychac aczkolwiek jest to denerwujące,moze sie mylę ale mam niekiedy odczucie ze w chwili stukania wyrzucając na "luz" jest troszeczke ciszej najbardziej słychac tak od momentu ruszania do 70 km,później im wolniej jade tym bardziej ten stukot sie nasila -niewiem czy to istotne ale od początku miałem cos takiego ze po nocy (kiedy to autko stało) ruszając dynamicznie na wstecznym jest takie "pyrkotanie" w tylnym zawieszeniu ale to tak naprawde jest zupełnie inny odgłos i podobno to normalne,przy ponownym cofaniu nie ma juz tego odgłosu ale zadaje zagadki :rant: z góry dzieki za info

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

GM z tego co opisujesz to wychodzi, ze cos z napedem masz.

Ja mialem stukot ale taki bardziej ztlumiony, a przyczyna bylo zawieszenie.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

jak narazie cisza w zawieszeniu czy tez w napedach,zobaczymy co dalej sie bedzie działo jeszcze raz dzieki za uwagi odnosnie tego tematu-pozdrawiam[br]Dopisany: 31 Sierpień 2007, 23:56_________________________________________________była cisza ,ale przez ostatnie 2 tygodnie powróciło stukanie ,diagnoza mechanika - przegub wewnętrzny i nie mylił sie dziś kupiłem przegub podjechałem do mechanika i po wymianie cisza. wymieniono na przegub LOBRO, także problem zakończony - pozdrawiam