chudy2275 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów mam taki problem zmieniłem wczoraj filtr paliwa bo był na niego już czas i autko zaczeło ciężko palić odpowietrzylem jak należy a tu dalej lipa jaki może być tego powód
Lukasz_N Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Skoro przed palilo dobrze to problem lezy raczej w filtrze. Radze sprawdzic wszystkie połączenia. Byc może łapie powietrze.
chudy2275 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2010 sprawdzałem wszystkie połączenia i jest git ale zmienie te przewody elastyczne a filtr jest boscha wiec raczej dobry
Lukasz_N Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Sprawdź połaczenie między filtrem a glowica w która się go wkreca. Moze nie dolega dobrze uszczelka.
mlodyy Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 nastepnym razek kup knechta i nie bedziesz mial takich problemow , wykrec filtr i sprawdz uszczelke i zalej go ropa powinno pomuc.
pauel Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a jak odpowietrzyłeś? zalałeś filtr ropą? załóż stary i sprawdź
wiktorsam Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Filtr paliwa boscha to niestety badziew. Sam się skusiłem na niższą od knechta cenę i niestety okazało się to niewypałem. Ciągle pocił się na oringu, nawet dokręcanie na maksa nic nie dawało. W końcu przełożyłem obie uszczelki z starego knechta i jak ręką odjął. Okazało się że ta mała z boscha miała zagięcie którędy puszczała nieprzefiltrowane paliwo do pompy, a duża mikroskopijne pęknięcie przez które się ciągle pociła ropa.
andy_sky Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 u mnie też był problem z bosh-em przeciekał z dołu na śrubie spustowej z dołu
tokam Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 a może jednak problem jest w złym odpowietrzeniu? miałem podobnie; założony dobry filtr, niby odpowietrzone, a ciężko palił, nawet po krótkim postoju. pomogło odpowietrzenie przez odkręcanie/luzowanie wtrysków.
Rekomendowane odpowiedzi