TomiBoy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam koledzy mam maly problem z samochodem zony jest to bmw compact e 46 sam na codzien jezdze audi tdi wiec nie wiem gdzie szukac przyczyny szukalem na forum bmw ale niestety tam tez lipa co moze byc przyczyna odciecia paliwa i iskry bo juz mam ochote te bmw wyslac w powietrze ;(
schiller Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 mam ochote te bmw wyslac w powietrze ;( najlepiej tak zrob. to mi wyglada na jakis defekt immo. najlepiej podlaczyn w takim wypadku pod kompa diagnostycznego...
TomiBoy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2007 schiller tez myslałem o immo bo to prawdopodobnie on odpowiada za iskre i paliwo ale tez mysle o czujnikach polozenia walu korbowego i rozrządu ale nie wiem czy czujniki maja takie same objawy.Słyszałem tez o jakims czyjniku co przy dzwonie odcina paliwo i iskre ale nie wiem gdzie to jest w bmw i czy wogóle jest
schiller Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jesli to by byl czujnik polozenia walu to i tak dalo by sie auto odpalic. przynajmniej tak jest w nic tylko podlacz kompa...
szogun0 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czujnik położenia wału. I przy jego awarii nie odpali samochodu. Jest możliwe odpalenie, w przypadku awarii czujnika położenia wałka rozrządu, a to dwa różne czujniki.
Rekomendowane odpowiedzi