lukasho2 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam forumowicze,tak jak w temacie świeci się czujnik ABS i mryga (!),czytałem dużo na ten temat że trzeba przeczyścić czujniki , sprawdzić kable i bezpieczniki( bezpieczniki są ok przewody też wydaja się w porządku). Jeden udało mi się wyciągnąć nie siedział ciasno za to drugi siedzi na amen .Ale jeszcze jedna rzecz ,otóż czy uszkodzony przegub może wpływać na działanie ABS? :mysli:Zauważyłem że osłona przegubu jest pęknięta do tego mocno strzela przy skręcaniu i na pewno dostały się tam jakieś syfy .Zakupie dzisiaj przegub ale co z tym ABS-em?...Zależy mi na czasie bo w pon wyjeżdżam i chcę żeby audiczka była sprawna.
chudineze Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 A stan płynu hamulcowego to sprawdziłeś? Po drugie równie dobrze smar z przegubu mógł zachlapać czujnik.
lukasho2 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Tak płyn jest ok,a z tej strony gdzie guma jest pęknięta czujnik wyjmowałem i czyściłem , dalej jest to samo,nie wiem może w środku w przegubie coś nie tak,chyba dopiero się dowiem jak wymienię.
Rekomendowane odpowiedzi