oncik67 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 witam w moim Audi 98r Tiptronic skrzynia od jakiegos czasu dziwnie po wymianie oleju[przed sporadycznie-takze] zaczeła pracowac,,nie ciagneła obroty rosły a szybkosci brakowało[czasami] po podłaczeniu do Vag pokazuje błedy w komunikacj miedzy skrzynia a silnikiem oraz jakiś zawór cisnieniowo-magnesowy....czy moze ktos mi podpowie o co w tym chodzi co trzeba zrobic aby to naprawic..licze na wsparcie-cieniutko u mnie z dobrymi fachowcami od skrzyni...[br]Dopisany: 08 Sierpień 2010, 20:27_________________________________________________czy to moze chodzi własnie ocos takiego.. http://moto.allegro.pl/item1140511169_czujnik_elektromagnes_zawor_skrzyni_audi_a6.html[br]Dopisany: 08 Sierpień 2010, 22:26_________________________________________________witam własnie wróciłem od specjalisty skrzyn automatycznych....ostro ja przetestował i stwierdził na 100% ze skrzynia ok....ale auto łapie bład z silnika i dlatego w skrzyni włacza sie tryb awaryjny...i wtedy nie ciagnie..zapisał mi bład taki P1857 -niby sygnał-ladowania-doładowania cos takiego mówił..wróciłem do elektronika i mówi ze to wina przepływomierza,,,trzeba wymienic ktos inny mówił mi ze Turbina[gemetria łopatek-cisnienie] sam juz nie wiem za co sie mam zabrac-moze mi ktos doradzi od czego zaczac....
kubson Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ten błąd oznacza że coś blokuje połączenie skrzyni z silnikiem.. Więcej nie wiem na ten temat czym to może być spowodowane
oncik67 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 własnie wróciłem z małych prób które robiłem na działce sam. nawet na postoju gdy mu ostro wstawiałem obrt.powyzej 3000.. to zaczał przerywac i po chwili wskoczył bład na dole wyswietlacza..na P.R.N.D.4.3.2.1 robi sie na czerwono.....wiem na 100% ze skrzynia jest ok tylko łapie bład z silnika gubi moc...teraz ciekawe czy to jest przepływka czy cos zwiazanego z turbina...jak myslicie???
Rekomendowane odpowiedzi