Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Mocne żarówki do kierunków na tył (ciemne lampy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyciemniłem u siebie górę lamp, no i trochę słabo widać teraz kierunek, potrzebuje znaleźć jakąś mocną żarówkę, może na ledach by się nadała? Tylko czy do takiej znowu trzeba rezystor? Ktoś to testował ?

Opublikowano

Testuj to moze tez kupie :kox: :kox: :gwizdanie:

Opublikowano

Zamówiłem takie z Hong Kongu:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110458642843&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3467wt_911

Jak dojdą to się podzielę spostrzeżeniami, ciekaw jestem tylko czy nie trzeba będzie rezystora...

Opublikowano

Znalazlem w domu diodowe do kierunkow z allegro.Zalozylem i powiem,ze lipa jest.Modul swiecacy musialby byc duzy,ale wtedy nie przejdzie przez klosz i chyba takich nie robia.Poprostu za bardzo punktowa swieca,a powierzchnia jest mala....

Opublikowano

Ale jakie, jakieś takie gdzie jest dużo ledów?

Opublikowano

Wizualnie to sami,co Ty pokazales.Od razu zmienilem na zwykle.

Opublikowano

Czyli gorzej świecą niż zwykłe? A powiedz mi jak wygląda sprawa fisa/przerywacza, normalnie działają?

Opublikowano

Tego nie sprawdzalem.Wlaczylem tylko awaryjne i zaraz je wyciagnalem.Mysle,ze przy ledach z rezystorami,nie bedzie bledu.

Opublikowano

Tego nie sprawdzalem.Wlaczylem tylko awaryjne i zaraz je wyciagnalem.Mysle,ze przy ledach z rezystorami,nie bedzie bledu.

A ja myślę, że będzie. Rezystory nie są podpięte do kierunków. Oczywiście jeśli robiłeś wg fotostory na Audizine :mysli:

Opublikowano

Lipa jest panowie, świecą tak jakby chciały a nie mogły, trzeba dalej testować, co polecacie mocnego?

Opublikowano

Lipa jest panowie, świecą tak jakby chciały a nie mogły, trzeba dalej testować, co polecacie mocnego?

ykk-owe sprawdzałeś ?

Opublikowano

Jeszcze nie, a na pewno mocno dają?:D Bo już jedne mam tak, żeby sobie biurko oświetlić, nie chcę drugiego setu bez sensu kupować, możesz wrzucić fote ykk jak świecą w dzień? U mnie dosyć mocno są przyciemnione te światła i trzeba mocnej żarówki :P

Opublikowano

Wkleje cos w sobote, bo na razie nie mam auta :)

Opublikowano

Jak tam ykk? Nie wiem, zamawiać czy rezać kierunki ledowe w lampach?

Opublikowano

:)

Bylo krecone przy duzym sloncu i pod swiatlo

Opublikowano

Heh no tak, tylko ty to masz leciutko ściemnione w porównaniu do moich

Opublikowano

Heh no tak, tylko ty to masz leciutko ściemnione w porównaniu do moich

No nie wiem czy leciutko.. ciezko to ocenic. Ale wez poprawke na to ze to bylo robione pod swiatlo.. :wink4:

Opublikowano

No dobra, mówisz, że dużo mocniej dają niż zwykłe żarówki ta? To chyba kupie, nie mam innego wyjścia. Myślałem jeszcze nad jakimś paskiem ledowym w lampie jako kierunek :mysli: