marcin9680 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam! Bardzo prosze o pomoc w temacie zamiany kierownicy w mojej A4 B6 z 2001r. a mianowicie mam okazje zakupic kompletna kierownice z multi funkcja z poduszka , tasma i calym okablowaniem pochodzaca z Audi A8 D3 o numerze:4E0 880 201 Moje pytanie to czy wspomniana kiera podejdzie do mojej B6? Wiem , ze napewno bedzie trzeba troche rezac w elektryce ale to sie da chyba przeskoczyc , chcem tylko wiedziec czy warto sie w to bawic , zeby sie nie okazalo , ze nie bedzie pasowac czy lepiej szukac kiery z muliti funkcja od modelu B7?. Dziekuje i pozdrawiam
siemian Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 po pierwsze podałeś numer tylko poduszki a nie kierownicy. Z tego co widze to ETKA podaje inne numery kier do a8 niż do a3 a4 i a6 (kiery i poduchy z a4 i a6 są w pełni kompatybilne) z a3 są kompatybilne z tymi dwoma (a4 i a6) pod warunkiem że wymienia się cały komplet (poducha i kiera). Wszystkie wiązki przy kierze mają w a8 też inne numery. Więc mogą pasować ale pewnie nie będą... Ja bym szukał z b7. Zagadaj do Czaki22
marcin9680 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ok dzieki serdeczne , co do tego numeru co podalem to takowy otrzymalem od sprzedajacego , mialem nadzieje ze bedzie pasowac bez wiekszych problemow. Gosciu chce za kiere z multi funkcja , poducha , wszystkimi manetkami i modulem za 160 funtow (jakies 750zl) ale masz racje bede sie rozgladal za kiera z B7 , mniej problemow z montazem. Sama kiere to mozna tanio za grosze wyrwac ale k.... za poduche to majatek wolaja , niewazne nowa czy tez nie. Trudno sie mowi trzeba szukac az cos sie trafi. Pozdrawiam.
marcin9680 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam "czaki22" tu nie chodzi , ze nie umiem zagadac czy tez umiem , poprostu przegladajac forum duzo duzo wczesniej natknolem sie na watek zamiany kiery z B7 do B6 , mialem nadzieje ze wspomniana przez zemnie kiera od Audi A8 bedzie pasowac i procedury jej zamontowania beda takie same lub podobne jak w watku o kierownicy z B7 jednak ze wychodzi na to , ze jest wiecej komplikacji. Dlatego tez uznalem , ze latwiej bedzie zakupic kiere z B7 i ja zamontowac kiedy to mam juz gotowa podpowiedz z forum co do jej montazu , podlaczenia calosci itp. Dzieki serdeczne napewno bede pamietal o Tobie jezeli napotkam jakies trudnosci z kiera z B7. Jak juz wspomnialem ta kiera z A8 byla do wziecia za grosze dlatego mialem nadzieje , ze da sie ja latwo bez wiekszych problemow podmienic a w moim przypadku , praca na 3 zmiany do tego male dziecko w domu i co drugi dzien deszcz (pracuje i mieszkam w UK) to naprawde nie moge sobie pozwoli aby autko stalo przed garazem 2-3 dni zanim dojde z tym do ladu zwlaszcza , ze autko co dzennie kreci kilosy, a jeszcze jedno nawet w garazu nie mam pradu (brytyjskie budownictwo) tak wiec musze sie do kogos wprosic z przedluzaczem :> tak wiec sam rozumiesz dlaczego musze zrobic podmianke szybko. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. PS. jak cos to bede Cie szukal na forum.
Rekomendowane odpowiedzi