karol2984 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam, jak w temacie, brzęczy jak polonez, da się jakoś sprawdzić który jest przepalony w środku bo podejrzewam ze jest ale nie wiem czy środkowy czy końcowy?
MATIUS Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 kolego też mam to samo środkowy tłumnik wymieniałem w pazdzierniku i teraz nieiwme czy to przez strumiennice czy może plecionka się sypie:
karol2984 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2010 to może końcowy, plecionkę mam tez chyba dziurawą końcowy mam jakiś sportowy i zamiast lekkiego basiku to brzęczy
MATIUS Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 mnie to dobija już myślę że to gdzies przed katem u mnie tak pierdzi szczegulnie po odpaleniu na zimnym i przy większych obrotach 3500-6000.... wiec stawiam na plecionkę... jak znajdę chwile i jadę do Tumnikarza to oblukać i zoabczymy czy będzie lepiej... bo końcowy też chce zmienić na jakiś sporotwy remus lub ulter...
KANAL Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 kolego też mam to samo środkowy tłumnik wymieniałem w pazdzierniku i teraz nieiwme czy to przez strumiennice czy może plecionka się sypie: Czesto wlasnie 'strumienica' powoduje metaliczny dzwiek. U mnie kat sie posypal bo jak walne w puszke to slychac ze wszystko lata w srodku ale nie chce oddawac auta do tlumikarza bo gdzie nie pojade to 'zalozymy strumienice' i bedzie dobrze... brat zalozyl w e36 i nie bylo dobrze. Na reklamacji podobno zmienili na tlumik przelotowy... to samo. Dopiero kupil ori tlumik od e36 z wersji bez kata i ucichlo.
karol2984 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 u mnie przy około 2500 obrotów niesamowitego brzęku dostaje jak by oderwana blacha w tłumiku latała ja myślę że środkowy jednak u mnie
MATIUS Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 byłem u Tumnikarza miałem nieszczelność zaraz za strumiennicą... jestem umuwiony na zalożenie sportowego końcowego tłumnika narazie poluje na jakiegoś remusa lub ultera... ogólnie auto też chodzi głośniej przez strumienice tak mi powiedziano na servisie...
karol2984 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Brzęczy przy 2400obr. w katalizatorze albo obok, tłumik środkowy ok. końcowy nie licząc przedmuchów przed nim też ok. i zaczepy końcowego trzeba wymienić bo piszczą.
Rekomendowane odpowiedzi