Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALF] Zmiana na mocniejszy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey wszystkim.Jak uwazacie czy mozna zamianic silnik z 2.4 na inny mocniejszy typu 2.8 albo 2.7 i wiekszy? :mysli:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 20:53_________________________________________________ale chodzi mi o wyjecie starego i wzucenie drugiego bez zadnych przeróbek:) bo myślałem o zmianie silnika na 2.8 z tego wzgledu ze noga juz mi sie przyzwyczaiła do 2.4:) heh i chciałbym w przyszłości coś zadziałac ale nie wiem czy sie opłaci:)[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 20:56_________________________________________________a jest chociaz roznica miedzy 2.4 a 2.8 pozatym ze 2.8 ma wiecej kucy? moze których kolega zna porównianie takich silników i wie czy sie opłaci czy tez nie:)

Opublikowano

Hej kolego chyba najlepszą opcją było by 2.7 bi-turbo bo pomiędzy 2.8 a 2.4 za wielkiej różnicy nie odczujesz.

na forum ktoś ma do sprzedania kompletny silniczek 2.7 bi-turbo

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=153094.0

Opublikowano
  • Autor

a czy 2.7 biturbo da sie właozyc bez przeróbek do w miejsce kojego 2.4?:) hmm tego nie wiemy:) 2.7 to jest moc 265 seryjnych koni normalnie roznosi ta bude na kawałki ale najlepszym plusem jest to ze można jeszcze je wzmocnic:)265 koni chyba ma te 5 sek do setki i to by było cos:) a auta jakoś mnie sie nie chce zmieniac bo to juz mam doprowadzone do porzadnej przyzwoitości takze nie chciałbym znów ładowac kasy w zawieszenie itd wiecie o co chodzi:)[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 21:36_________________________________________________ale 2.7 jest w Qattro i nie wiem czy dałoby rade do moejj wsadzic :mysli: hmmm

Opublikowano

myślę że jak byś chciałwsadzić 2.7 to raczej napęd quattro był by wskazany... :hi: bo myślę że fwd w 2.4 nieźle mieli Kapcia :):hi:

Opublikowano
  • Autor

oj pali pali kolego :> na te prawie 170 koni to nie narzekam ale sie człowik przyzwyczaja:) niunia wymiata ładnie inne auta z wiksza ilościa koni a mój V max to 250 ta maszynka:) takze jest zajefajna ale te 2.7 mnie tak kreci i te 265 koni ze az bym chciał sie przekonać jak to musi młucic asfald:) co nie znaczy ze jestem sadysta dla auta przeciwnie:) ale lubi sobie ładnie przyspieszyc na prostej:) heh

Opublikowano

2.7 BIT i bez Q to zapomnij... smigaj sobie tym 2.4...

Opublikowano

a na 2,8 szkoda hajsu, bo róznica będzie znikoma :gwizdanie: a 2,4 fajny silniczek :good:

Opublikowano

Jeździłem 2,4 w sedanie w manualu i jeżdżę 2,8 ACK w avancie tiptronic i różnica jest bardzo odczuwalna. Swoją drogą nie wiem jak osiągnąłeś te 250 V max. Ja w sumie nie sprawdzałem jeszcze 2,8 i chyba nie zamierzam, ale trochę nieprawdopodobne się wydaje...

Opublikowano

tez nie widze tych 250km/h z silnikiem 2.4 :polew:

Opublikowano
  • Autor

Smiejcie sie smiejcie koledzy:) tak było ale czy ktoś wierzy czy nie to mało wazne :wink4: