MARTiiii Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Poszukuje jakiegoś dobrego i w miarę taniego lakiernika. Dzisiaj załatwiłem sobie Avanta wpadając na metalowy słupek (takie ustrojstwo od gazu w ziemi), cofając . Dla poprawy nastroju, to właściwie on na mnie wpadł . Nie wiem jakim cudem go nie widziałem, cóż. Załatwiłem boczek tylnego nadkola i cześć drzwi tylnych do klamki. Zdarta farba, ale najgorsze że jest mała dziura, bo ten cholerny słupek miał metalową tabliczke i jej róg cudnie wbił się tam gdzie nadkole jest szersze - cud, miód... poprostu ;( Więc i bez klepania lekkiego się nie obejdzie.
pet3r Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 z dziura bym nie kombinowal - lepiej wymienic element bo to miejsce trzeba bedzie baardzo dokladnie zabezpieczyc przed rdza a i tak pewnie na dlugo nie wystarczy...
Reggi Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Wstaw gotowy element ..a jesli chcesz dobrego lakiernika to ja mam kolesia ktory pracował u Lenartowicza i jego robota jest naprawde dobra Zapytam sie ojca czy wrocił z Uk i jak cos to wysle numer na PW
Radek321 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wymiana całego elementu może i dobra ale to tak samo jak z załataniem tej dziury gdyż tylny błotnik też trzeba wycinać i wspawywać bo nie jest on odkręcany więc chyba nie ma sensu go wymieniać tylko załatać tą dziure. Jeśli chodzi o dobrego lakiernika to jest bardzo dobry warsztat lakierniczy w bochotnicy przed kazimierzem dolnym jadąc od puław. AUTO-NAPRAWA Jerzy Kobiałka Bochotnica ul. Kazimierska 120 24-120 Kazimierz Dolny Woj. lubelskie, powiat Puławski Tel. (0-81) 882 84 56 Tel. kom.0 602 674 954 Pomoc drogowa 24h/dobe, naprawy lakiernicze, naprawy blacharskie, bezgotówkowe rozliczanie napraw z firmami ubezpieczeniowymi. www.autonaprawa.fr.pl Miałemtam praktyki i z czystym sumieniem moge polecić ten zakład jak żaden inny w którym też miałem praktyki.
MARTiiii Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No miałem do ciebie Radek pisać bo widziałem ze w innych postach cos pisales o tym zakladzie pewnie. Do bochotnicy trochę mam km zobaczymy. Ile ta robota tego moze potrwac? Drzwi tylne do klamki przyrysowane tylko. A tylnie nadkole avanta od lampy (na jej wysokości) do drzwi. Pare delikatnych wgniecen na tym nadkolu (malych) no i ta jedna cholerna dziura z 5mm na wysokości tego wybrzuszenia w nadkolu (praktycznie na krawedzi przy kole samym). Wymiana calego elementu odpada w tym przypadku . Poza tym ta dziura nie jest az tak wielka wiec jakos to bedzie. Moze jakies dobre rady jak zabezpieczyc prze korozja ta dziure.
Radek321 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 To ja powiem Ci tak nie wiem ile może to potrwać gdyż do tego zakładu zwykle są spore kolejki ale nie wiem jak sytuacja wygląda obecnie. Kosz to ok 300zł od elementu może taniej nie wiem dokładnie jak to będą robić. Jeśli masz AC to najlepiej żeby u nich szkoda była wyceniana.
MARTiiii Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Bede wyceniał szkode bo jednak troche wychodzi robota tego, a ponoć może by mi dali na nowe nadkole.
Rekomendowane odpowiedzi