MRoger Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Przeczytałem kilka tematów u nas i nie tylko i mam pewne wątpliwość. Zaznaczam że chodzi mi o modyfikacje VAG a nie sztuczki z kluczykami w stacyjkach Po pierwsze jak dobrze rozumiem dopasowywanie pilota a dopasowanie kluczyka (immo) to 2 różne sprawy. Znalazłem możliwość dopasowywania pilota w module komfortu/centralnym zamku w naszym faq ale kodowanie kluczyka o ile dobrze odczytałem robi się w 17 - Instruments. I tu jest zonk mam 5 cyfrowy pin na białej naklejce wraz z kluczykiem plastykowym który zdaje się być błędny bo wpisywany w login/instruments jest odrzucany. Z drugiej strony jak w Adaptacji wchodzę na kanał 21 widzę 3 kluczyki, mogę odczytać wartość ale zmian jakakolwiek np na 1 kończy się komunikatem ERROR. No i drugi zonk jest taki że jestem w stanie tym plastikowym kluczykiem/wzornikiem odpalić auto co mnie rozwala zupełnie ... czyżby w nim był transponder immo ... coś mi się nie wydaje bo jest bardzo mały. Ponieważ wydawało mi się że zgubiłem kluczyk chciałem utrudnić zadanie ew.złodziejowi i wywalić ten kluczyk z obsługi immo i pilota z modułu komfortu. Niestety poległem ale na przyszłość dobrze by było wiedzieć jak to dokładnie jest. Pacjentem w tym wypadku był VW B5FL 2001.
gurban6 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Pozwolisz kolego że przykleję się do Twojego wątku. Mam ten sam kłopot z kluczykami.Tyle że u mnie kluczykiem plastikowym mogę załączyć stacyjkę ale już auta nie zapalę.Co do pinu.Też mam 5 cyfrowy.Już wpisywałem różnie,ale nic nie wychodzi.Jak kupiłem auto to dostałem: 2 scyzoryki,1 serwisowy i jeden kluczyk ten własnie plastikowy.Drugi scyzoryk nie działa( chyba nigdy nie był używany),padły w nim baterie,ale już wymieniłem.Teraz mam tylko jeden kluczyk którym można zapalić auto i dlatego zależy mi na tym drugim scyzoryku.Pozdrawiam. że ktoś już ten temat przerabiał i nam pomoże
Wihajster Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 najwidoczniej Pin na zawieszce nie jest Pinem do immo.Poza tym pin ma byc 4 cyfrowy poprzedzony zerem podczas adaptacji.
MRoger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgadza się na naklejce jest 0 i cztery cyfry - na naklejce wygląda to tak: 52 05255
gurban6 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgadza się na naklejce jest 0 i cztery cyfry - na naklejce wygląda to tak: 52 05255 Mam dokładnie tak jak napisałeś,ale te cyfry u góry nie zgadzaja się z tymi po 0 ,chodzi mi o 52.Oczywiście mam inne numery niż Ty.Cały komplet kluczyów wyglada na ori.W zawieszce mam jeszcze też inne numery na czarnym tle i mają pierwsza to literaA a póżniej 6 cyfr.Wpisywałem już wszystkie możliwe kombinacje i nic
Wihajster Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgadza się na naklejce jest 0 i cztery cyfry - na naklejce wygląda to tak: 52 05255 Mam dokładnie tak jak napisałeś,ale te cyfry u góry nie zgadzaja się z tymi po 0 ,chodzi mi o 52.Oczywiście mam inne numery niż Ty.Cały komplet kluczyów wyglada na ori.W zawieszce mam jeszcze też inne numery na czarnym tle i mają pierwsza to literaA a póżniej 6 cyfr.Wpisywałem już wszystkie możliwe kombinacje i nic bo to nie jest pin
MRoger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Te numerki oczywiście przykładowe a nie moje Po drugiej stronie kluczyka serwisowego też mam literkę i 6 cyfr. To gdzie ten PIN bo mam w sumie wszystkie dokumenty i komplet kluczyków. A co do reszty moich pytań z pierwszego postu ..... jakieś sugestie ??
pablo_9 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie ja właśnie też jestem na etapie kodowania transpondera do Golfa IV bo mam nowe kluczyki scyzoryki do alarmu i też ostatnio szukałem pinu do immo i dzisiaj znalazłem... jest na czarnej plastikowej zawieszcze tylko był zamazany i trzabyło po prostu zdrapać czarny nalot i numer 4-cyfrowy się ukazał tutaj daję linka do tematu w którym pytałem wczoraj o kod immo na drugim zdjęciu jest widoczna biała naklejka z mazami czarnymi pod tymi mazami jest kod pin http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=61610.msg1763809#msg1763809
Wihajster Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie ja właśnie też jestem na etapie kodowania transpondera do Golfa IV bo mam nowe kluczyki scyzoryki do alarmu i też ostatnio szukałem pinu do immo i dzisiaj znalazłem... jest na czarnej plastikowej zawieszcze tylko był zamazany i trzabyło po prostu zdrapać czarny nalot i numer 4-cyfrowy się ukazał tutaj daję linka do tematu w którym pytałem wczoraj o kod immo na drugim zdjęciu jest widoczna biała naklejka z mazami czarnymi pod tymi mazami jest kod pin http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=61610.msg1763809#msg1763809 kiedys dawali przywieszke z pinem a później zrezygnowali z tego
MRoger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 No tak ... klient przyjedzie Ok w między czasie ustaliłem że w plastiku jest ponoć zatopiony transponder, więc wygląda na to że powinien uruchamiać również silnik. Ja mam taką samą przywieszkę, kod był pod tą naklejką z kodem literowo cyfrowym, pod białymi naklejkami czy wyryty na plastiku, bo z Twojego opisu nie jestem pewny ?
pablo_9 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 No tak ... klient przyjedzie Ok w między czasie ustaliłem że w plastiku jest ponoć zatopiony transponder, więc wygląda na to że powinien uruchamiać również silnik. Ja mam taką samą przywieszkę, kod był pod tą naklejką z kodem literowo cyfrowym, pod białymi naklejkami czy wyryty na plastiku, bo z Twojego opisu nie jestem pewny ? Na zdjęciu zaznaczyłem w czerwonym prostokącie gdzie kod jest na tej białej naklejce, palcem starłem to czarne zamazanie (coś na zasadzie zdrapki) i pod tym był kod... P.S. Jeśli chodzi o ten mały kluczyk plastikowy tzn. portfelowy to tez mam taki i w nim jest immo także spokojnie można nim odpalić auto (VW Golf)... Tak wygląda ten kluczyk
MRoger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tak to ten kluczyk ... A czy kanału 21 nie mogę zaadaptować instruments-17 bo najpierw trzeba się zalogować ??
jihad Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Odgrzeje kotleta, bo też mam zapasowy kluczyk z pilotem, którym nie można odpalić auta (w sumie to nie pamietam nawet czy da się otworzyć z pilota). Zakładam, że po paru miesiacach doszliście z tym do ładu?
MRoger Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 Musisz sprawdzić czy masz w nim transponder, taki wałeczek ze zdjęcia 2 posty wyżej. Jeśli jest to trzeba go zakodować, żeby to zrobić trzeba mieć pin i vag'a. Jest możliwość zakodowania w stacyjce ale to chyba pilota nie dotyczy. Ja swój kluczyk znalazłem więc nie trzeba było go wyłączać.
Wihajster Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Tak to ten kluczyk ... A czy kanału 21 nie mogę zaadaptować instruments-17 bo najpierw trzeba się zalogować ?? tak musisz miec pin żeby sie zalogować
arturo_84 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam wszystkich, ja mam tylko jeden kluczyk. Założyłem centralny do którego mam dwa piloty scyzoryki z czystymi grotami.Chciałbym dorobić z nich kluczyki, nie mam pinu. Czy przez VAGA mogę odczytać pin? Czy cały proces ma wyglądać tak: 1) dorabiam kluczyk na nowym grocie 2) kupuje transponder i wkładam go do pilota 3) programuje go przez Vaga czy tak to ma wyglądać? Czy może być np taki transponder: http://allegro.pl/transponder-crypto-48-can-audi-vw-skoda-seat-i1323965565.html [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 17:26_________________________________________________Nikt nic nie odpowie
Wihajster Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam wszystkich, ja mam tylko jeden kluczyk. Założyłem centralny do którego mam dwa piloty scyzoryki z czystymi grotami.Chciałbym dorobić z nich kluczyki, nie mam pinu. Czy przez VAGA mogę odczytać pin? Czy cały proces ma wyglądać tak: 1) dorabiam kluczyk na nowym grocie 2) kupuje transponder i wkładam go do pilota 3) programuje go przez Vaga czy tak to ma wyglądać? Czy może być np taki transponder: http://allegro.pl/transponder-crypto-48-can-audi-vw-skoda-seat-i1323965565.html [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 17:26_________________________________________________Nikt nic nie odpowie procedury sa w porzadku ale Vagiem nie odczytasz pin-u.Ten transponder z linka sie nie nadaje.Tobie wystarczy transponder 48 crypto bez can.pozdrnp. taki http://allegro.pl/transponder-crypto-48-audi-vw-skoda-seat-faktura-i1358394291.html
grzanek85 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ten kod to kod mechaniczny klucza a nie pin więc wklepywanie go zablokuję wam licznik na kilka następnych godzin (zwłoka czasowa) w b6 już nie podawali pinów.
szogun0 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Przestali w 2000 r. w 18. tygodniu a więc wtedy, kiedy wprowadzono w A4 immo III generacji.
MRoger Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2011 A do a4 B5 AJM z 2000r będzie jeszcze pasował transponder crypto 48
Rekomendowane odpowiedzi