Opublikowano 25 Maja 20188 l U mnie dalej bez zmian, kolejny moduł przetestowany i nic. Za to ostatni który kupiłem wygląda w środku od strony pinów tak...chyba nie mógł działać?
Opublikowano 25 Maja 20188 l No właśnie te stare moduły dlatego pewnie się sypią bo są pod zderzakiem i tam wchodzi wilgoć i wszystko gnije ponoć te A są lepiej zabezpieczone i nowsze dlatego ja kupiłem A i działał od strzała.
Opublikowano 25 Maja 20188 l 10 minut temu, GRADIENT napisał: No właśnie te stare moduły dlatego pewnie się sypią bo są pod zderzakiem i tam wchodzi wilgoć i wszystko gnije ponoć te A są lepiej zabezpieczone i nowsze dlatego ja kupiłem A i działał od strzała. Ten właśnie był A. Sprawdzałem dziś też B ale nie odpalił. Chcieli za niego 90zł bez możliwości zwrotu więc lipa. Jako ciekawostka powiem tylko że dzwoniłem dziś do serwisu VW, a tam zabili mnie ceną 301 zł
Opublikowano 26 Maja 20188 l Witam koledzy, szkoda piti82, że nie masz nikogo z kim mógłbyś podmienić moduł i wtedy dało by się wykluczyć sprawcę zamieszania. Ja mam u siebie stary moduł, ten ze zdjęcia stronę wcześniej, umieściłem go pod kierą żeby łatwo się do niego dostać w razie problemów, no i żeby nie trawiła go wilgoć, chętnie bym Ci go nawet podesłał na sprawdzenie, ale w domu będę dopiero ok połowy czerwca. Może znajdzie się ktoś blizej kto pomoże z diagnozą. Oczywiście ciężkin temat bo nikt nie będzie demontował zderzaka, ale moze ktoś ma dołożony gdzie indziej tak jak ja.
Opublikowano 26 Maja 20188 l 3 godziny temu, maciejhildek1982 napisał: Witam koledzy, szkoda piti82, że nie masz nikogo z kim mógłbyś podmienić moduł i wtedy dało by się wykluczyć sprawcę zamieszania. Ja mam u siebie stary moduł, ten ze zdjęcia stronę wcześniej, umieściłem go pod kierą żeby łatwo się do niego dostać w razie problemów, no i żeby nie trawiła go wilgoć, chętnie bym Ci go nawet podesłał na sprawdzenie, ale w domu będę dopiero ok połowy czerwca. Może znajdzie się ktoś blizej kto pomoże z diagnozą. Oczywiście ciężkin temat bo nikt nie będzie demontował zderzaka, ale moze ktoś ma dołożony gdzie indziej tak jak ja. No właśnie z tym jest problem że zazwyczaj moduł jest w mało dostępnym miejscu, a tak jak piszesz potrzebowałam moduł na 100% sprawny ale nie taki od sprzedawców który potem wygląda z środku jak ten z postu powyżej. Niestety nie umię nic znaleźć na tyle blisko żeby opłacało się jechać osobiście...
Opublikowano 26 Maja 20188 l Jeśli chce Ci się poczekać, to jak wrócę podeślę Ci mój moduł. Chyba, że wcześniej wykombinujesz coś innego. Spoglądałem na aledrogo i najtańsze moduły to 35 zł z przesyłką. Ale kolejna wydana kasa nie dająca gwarancji zadziałania to lipa.
Opublikowano 26 Maja 20188 l 47 minut temu, maciejhildek1982 napisał: Jeśli chce Ci się poczekać, to jak wrócę podeślę Ci mój moduł. Chyba, że wcześniej wykombinujesz coś innego. Spoglądałem na aledrogo i najtańsze moduły to 35 zł z przesyłką. Ale kolejna wydana kasa nie dająca gwarancji zadziałania to lipa. No właśnie, parę razy kupię jeszcze taki niedziałający i okaże się że miałbym nowy ori? Jeśli nic nie wykombinuje to odezwę się w czerwcu...dzięki
Opublikowano 28 Maja 20188 l Tyle razy było pisane żeby nie bawić się w moduły 4B0 A lub B tylko kupować te najnowsze 8K0 919 145 A
Opublikowano 28 Maja 20188 l Koledzy, okazało się że nie mam tego modułu w swoim wyposażeniu. Więc kupiłem moduł z gotowym krótkim kablem, który schowałem za licznikiem najwyżej jak się da pod kokpitem. Oznaczenie modułu to: 4D0919145 AUDI A8 D2 94-03r. Moduł wygląda bardzo ładnie, naklejka że sprawdzony i działa... Kodowanie odpowiednie zrobione. A palma od tygodnia się nie pojawiła. Odłączanie Aku i bezpiecznika było. Przełączanie na 2:59 itd. nic nie działa. A w meas bkock taki komunikat jak w załączniku. Co wy na to?
Opublikowano 29 Maja 20188 l Witam, może to zły trop ale musiałbyś poszukać czy moduł z początkiem 4D0 od A8 pasuje do naszych liczników. Z tego co wiem to do b6 czy b7 pakowali 4B0 919 145 (A,B), nowsze typy to tak jak pisze kolega powyżej. Jeśl isię mylę niech mnie ktoś poprawi. Pozdrawiam.
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l Witam wszystkich ponownie. Dzięki koledze Siemianowi miałem możliwość przetestowania 4 anten i niestety żadna nie zadziałała od szczała, ale reset zegarów przez wyjęcie bezpiecznika zaowocował piękną "palmą"?
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l Tak Krzysiek miałeś rację, źle myślałem z tymi napięciami. Moja wina ...
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l Dobrze że to zrobiłeś i działa wszystko w porządku bo zauważyłem że coraz mniej osób chce tu pomagać na Forum
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l 48 minut temu, GRADIENT napisał: Dobrze że to zrobiłeś i działa wszystko w porządku bo zauważyłem że coraz mniej osób chce tu pomagać na Forum Nie zauważyłem, kolega maciejhildek1982 chciał mi nawet wysłać swój moduł na przetestowanie, a uważam że to naprawdę pomoc? Edytowane 1 Czerwca 20188 l przez piti82
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l Gratulacje, najważniejsze, że działa. Bo po takich bojach to naprawdę szacun, że udało się uruchomić. Mi też kilka osób z forum bezinteresownie pomogło. W końcu po to jest to forum. Pozdrawiam wszystkich.
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l 42 minuty temu, maciejhildek1982 napisał: Gratulacje, najważniejsze, że działa. Bo po takich bojach to naprawdę szacun, że udało się uruchomić. Mi też kilka osób z forum bezinteresownie pomogło. W końcu po to jest to forum. Pozdrawiam wszystkich. Dokładnie, w grupie siła i warto sobie pomagać? Tak jak piszesz po takich bojach zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej. Pozdrawiam
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l 6 godzin temu, piti82 napisał: reset zegarów przez wyjęcie bezpiecznika zaowocował piękną "palmą"? Którego bezpjecznika ??
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l 8 minut temu, jacek70 napisał: Którego bezpjecznika ?? Bezpiecznik numer 15 10A