hubert1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam wszystkich. Jestem początkujący jeśli chodzi o VAG.Bardzo proszę o instrukcję jak sprawdzić parametry sondy .Mam program "VAG-COM 081A ","POLSKI VAG 4.9",dzisiaj ściagnołem też "VCSD PL908" ale jeszcze nie wiem czy mi działa.VAG-COM 208.1 i 311.2 mi nie chodzi na WIN7.Prosiłbym o informację "co mam nacisnąć" i jakie numery kanałów mam sprawdzić oraz jakie wartości powinny być dla sondy lambda .Może są jakieś tabele określające numery kanałów i parametrów dla pozostałych elementów silnika? Wiem tylko jak sprawdzić czy są błędy i je skasować.Dodam że dużo mi pali i chciałbym zacząć od sondy-błędów niemam. Z góry dzięki za pomoc!!!
mosquitosound Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 witam dołączam się do prośby, też muszę sprawdzić sondę (jej parametry) Vagiem, wyskakuje mi co jakiś czas błąd "16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity P0134 - 35-10 - - - Intermittent"[br]Dopisany: 20 Sierpień 2010, 09:30_________________________________________________kolego hubert1 zobacz ten temat, fajna funkcja (w pełni sprawny system xp zainstalowany w windows 7 i wszystko działa) można używać programów działających na win xp http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7
hubert1 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 Witam! Ponawiam moją prośbę,czy ktoś mi może opisać jak mogę sprawdzić parametry sondy i jakie mają być? Może jakaś podpowiedź co można jeszcze sprawdzić VAGiem gdy za dużo pali! Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi