Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l Rodzice chcąc kupić TV. Ma służyć do filmów, tv analogowej, dvd, z czasem pewnie jakies HD. Z tego co się orietnuje to plazma do tego będzie lepsza niż LCD, głównie ze względu na sygnał tv i filmy. Znalazłem to coś od Panasonica, można ten model kupić już od 3000zł. Tylko nie wiem co to sobą prezentuje. Może wy coś poradzicie??? Cena zakupu do 3500zł. Plazma PANASONIC TH-42PV7
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l hmm nie wiem. raczej nic obiektywnego ci nie moge powiedziec ale panasonica bym nie polecal. jedyne co mialem z tej firmy to bylo kiedys video i ogolnie musze powiedziec ze
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l Autor A ja wrecz przeciwnie bo wszystko od nich rodzice maja w tym 15 letni tv (wypalony kineskop) ale teraz to nie wiem co i jak...
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l no to skoro jestes przekonany to na co czekasz... ale powiem ci szczerze ze za ta cene mozna znalesc cos lepszego.
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l wex pod uwage że plazma ma określoną liczbe świecenia... ja bym polecał LCD i to np Samsunga LG itp.
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l Dlaczego nie LCD, np firmy Samsung naprawde sprzęt godny polecenia i bardzo dobre parametry ma i obraz też jest gites, głębia czerni jest naprawdę b dobra
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l widziałem tego Panasonica w realu i jestem pod dużym wrażeniem, byłem na kupnie LCD ale jak zobaczyłem jak ten model pięknie świeci :drool: teraz sam się zastanawiam nad jego kupnem, no i do tego ta cena
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l bo LCD sa tylko d0 32" a kolega chce cos wiekszego sa rowniez 37", 40", 42", 46", 52" i pewnie inne
Opublikowano 28 Sierpnia 200719 l Panasonic robi jedne z najlepszych plazm na świecie. Lepsze robi tylko Pioneer - ich najnowszy model 508 jest absolutnie bezkonkurencyjny. Jeżeli możesz, to pokuś sie o model wyżej, czyli 70. Najtaniej kupisz na Allegro - sprzedają tam również sklepy, z pełną gwarancją i fakturą, tylko duzo taniej niż u siebie na płce. Cóż - konkurencja. PS. I nawet nie myśl o LG, samsungaich i takich tam. To zwykły shit. Siedzę w tej branży 15 lat ...
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l bo LCD sa tylko d0 32" a kolega chce cos wiekszego sa rowniez 37", 40", 42", 46", 52" i pewnie inne ale to nie sa LCD...
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l Autor Wstrzymaj się jeszcze chwilke , bo ceny za***iście polecą w dół Czego polecą w dół? Jakieś zmiany się szykują na rynku? Dlaczego nie LCD? Poniważ przy zwykłym sygnale tv lcd daje o wiele gorszy obraz (pikseloza), brak prawdziwej czerni (przy takiej kwocie). Rodzice napewno nie bede grac na nim, ani przegladac internetu. Jedyny plus dla LCD w tym przypadku to lepsze HD ale to jeszcze raczkuje u nas wiec na dzis rozdzialka 1024 plazy starczy. Przy tym modelu sie nie upieram ale nic innego w tej cenie ciekawego nie znalazlem.
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l Wstrzymaj się jeszcze chwilke , bo ceny za***iście polecą w dół Czego polecą w dół? Jakieś zmiany się szykują na rynku? http://biznes.interia.pl/news/elektronika-spadnie-o-50-proc,961072,,2 bo LCD sa tylko d0 32" a kolega chce cos wiekszego sa rowniez 37", 40", 42", 46", 52" i pewnie inne ale to nie sa LCD... To może napisz jakie to są , bo widze , że żyje w nieświadomości
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l PS. I nawet nie myśl o LG, samsungaich i takich tam. To zwykły shit. Siedzę w tej branży 15 lat ... Ciekawe, siedzisz w tej branzy od 15 lat i nie wiesz ze 3 lata temu Samsung zawiazal z Sony konsorcjum S-LCD, pobudowali pare fabryk w Korei i w tej chwili sa najwiekszym producentem ekranow plazmowych i LCD na swiecie. http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD Jesli chodzi o ekrany to Samsung i Sony to to samo i wydaje mi sie, ze trzymaja niezla jakosc. No chyba, ze twierdzisz ze Sony to shit Co do wyboru ekranu odsylam raczej na fora specjalistyczne typu: http://hdtvpolska.com/ Mozna dowiedziec sie tam wiecej o tym na co zwrocic uwage przy kupnie tv. Ja przerabialem temat 3 lata temu kiedy kupowalem swoja plazme. Teraz na pewno duzo sie zmienilo a tam znajdziecie aktualne informacje. Ostatnia strona, ktora polecam to http://plazma-lcd-fakty.pl/ Szczegolnie dla tych, ktorzy "zachłysnęli" się LCD i twierdzą jak bardzo ekrany wykonane w tej technologii przewyższają plazmy. Aha, oczywiście nie pracuję ani dla Sony ani Samsunga ani żadnego koncernu elektronicznego [br]Dopisany: 29 Sierpień 2007, 15:39 _________________________________________________ sa rowniez 37", 40", 42", 46", 52" i pewnie inne ale to nie sa LCD... A dlaczego nie? Proszę bardzo 100" LCD http://www.engadget.com/2006/03/08/lg-philips-unveils-100-inch-lcd-display/[br]Dopisany: 29 Sierpień 2007, 15:54 _________________________________________________ Wstrzymaj się jeszcze chwilke , bo ceny za***iście polecą w dół Oczywiście, że ceny polecą w dół. Jak sobie przypomnę ile płaciłem za moją plazme 3 lata temu to szlag mnie trafia Ale zadając sobie pytanie czy bym poczekał, odpowiadam - Nie! Bo ci co kupowali rok przede mną płacili jeszcze więcej. Ceny zawsze będą spadać i nikt nie kupuje elektroniki jako inwestycji Bo to są najgorzej zainwestowane pieniądze i nigdy się ich nie odzyska. Trzeba mieć tego świadomość i tyle.
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l Autor Byłem dziś w MM oglądać te plazmy panasonica i jakoś mnie nie zachwyciły. Porównywałem tego 37' P7 (3500zl) oraz 37' P70 (5000zł). Akurat na przeciwko tego niby lepszego Panasonica P70 stał jakiś LCD Sharpa też 37' (5000zł). No i jakby kurde nie patrząc to obraz TVP2 czy polsatu na tym LCD bardziej mi się podobał. Był ostrzejszy (pikselozy nie bylo widac z ok 2m), bardziej nasycony, lepszy kontrast (o dziwo ). Podniosłem temu P70 kontrast na maxa ale nadal dziwnie obraz na nim wyglądał - taki wypłowiały w porównaniu do tego LCD Sharpa. Rozumiem jescze ze kolory byly na LCD mocniejsze ale zeby kontrast byl lepszy . Nie czaje moze zle podlaczyli te plazmy albo to oswietlenie w MM tak akurat padalo.
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l Spruboj ogladnac sobie sport lub szybka akcje na LCD zycze milego ogladania Ja od siebie powiem tyle, poki co!! jesli chcesz LCD to do 32" , wszystko powyzej niestety ma slaba jakosc i plazma pod kazdym wzgledem wypada lepiej. Schiller: Troche ci sie pokopcilo LCD sa rownie duze co i plazmy , nawet teraz chyba rekord to 121" LCD No ale wracajac do tematu Ja mam teraz plazme LG 50PC1RR i jestem bardzo zadowlony!! Ogladam na niej wszystko co jest mozliwe czyli: sport , filmy, akcje , HD , kompa podlaczam czasem i wszystko jest super Niechce tu zachwalac akurat tego co mam ale jesli chcesz kupic cos ze sredniej polki czy np. to co ja mam to bym wybieral pomiedzy Samsungiem i LG , tylko i wylacznie. Jesli interesuje cie klasa high-end to Pioneer robi zdecydowanie najlepsze matryce i pod kazdym wzgledem deklasuje konkurencje. Jesli nizsza polka to bym siegnal po Panasonica lub Sanyo , tylko u nich to niestety kontrast jest dosyc slaby ale za to np. Panasonic ma calkiem ladne odwzorowanie kolorow. Oczywistym jest ze ostrosc obrazu bedzie lepsza w LCD ale tylko w pewnych warunkach , czyli jak wspomnialem na mniejszej matrycy i jesli nie ogladamy "zywej" akcji. Co do samej rozdzialki poki co nie ma sensu kupowac TV z Full HD , bo zanim u nas bedzie ta rozdzielczosc , mowie ty o filmach i programach , nieprzystosowanych do tej rozdzialki tylko zrobionych dokladnie z ta rozdzielczoscia to minie jeszcze kupe lat , a wtedy to tv beda za grosze i duzo lepsze W tym momencie jak zapewne wiecie u naszej rodzimej stacji C+ , jest C+ film HD , C+ sport HD i Nat.Geo HD , iiiiiiiiiii nie ma to nic wspolnego z HD Wszystko co puszczaja jest TYLKO przerabiane cyfrowo do rozdzialki 720i a to i tak jest okupione pewnymi stratami. Takze zanim sie napalisz na cos dokladnie postudiuj najpierw co i jak jest wyswietlane a potem dopiero szukaj tego wymarzonego Pozdro
Opublikowano 29 Sierpnia 200719 l Schiller: Troche ci sie pokopcilo LCD sa rownie duze co i plazmy , nawet teraz chyba rekord to 121" LCD no to sie triche zagalopowalem ale jak sam mowisz LCD powyzej 32 to
Opublikowano 30 Sierpnia 200719 l Ciekawe, siedzisz w tej branzy od 15 lat i nie wiesz ze 3 lata temu Samsung zawiazal z Sony konsorcjum S-LCD, pobudowali pare fabryk w Korei i w tej chwili sa najwiekszym producentem ekranow plazmowych i LCD na swiecie. Jesli chodzi o ekrany to Samsung i Sony to to samo i wydaje mi sie, ze trzymaja niezla jakosc. No chyba, ze twierdzisz ze Sony to shit Czy dla ciebie bycie największym producentem EKRANÓW, jednoznaczne z produkowaniem najlepszych jakościowo Plazm i LCD ??? Jak tak to gratuluję wiedzy. Sam ekran to 1/2 sukcesu. Cała reszta to elektronika sterująca. Z tego samego ekranu mozna zrobić bardzo dobrą plazmę (i LCD), jak i przecietną. Co do porównań w MM - darujcie sobie. Gdybyście widzieli, w jaki sposób jest tam rozprowadzany sygnał, to byście zrozumieli, że takie porównania nie maja najmniejszego sensu. Aby cos rzetelnie porównywac trzeba dysponować sygnałem o takiej samej jakości. Poza tym, najczęściej jest tam puszczany bardzo jasny materiał testowy, który lepiej wypada w tak jasnych pomieszczeniach na LCD dysponujących wiekszą jasnościa maksymalną, niz na plazmach. Spróbujcie odtworzyć to samo w domu wieczorem, to sie załamiecie. Albo obejrzeć mecz na HD. fora to niezły pomysł - polecam m.in. www.hdtv.com.pl Jeszcze raz powtórzę - najlepszą plazmę (poza bardzo drogim Pioneerem) robi teraz Panasonic - modele 42PV70 i 42PV700. Ale wasze pieniadze, wasz wybór. Dla mnie możecie sobie kupić nawet LG i wpatrywać się w przeskakujący obraz, pikselozę, zielono ziemiste kolory skóry.