VicVega Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam Szanownych! Koledzy, jeśli było to już na forum, to przepraszam, ale nie wiem nawet jak się ta część nazywa i czego ew. szukać, a problem jest pilny. Zaczęło się niewinnie, od przepalonej żarówki do podświetlenia tablicy. Okazało się, że ktoś zmęczył śrubki i sprawa nie będzie taka prosta. Z jednej strony jest po prostu mocno przetarty krzyżyk i śrubka ani drgnie, a z drugiej ktoś próbował ją nawiercić chyba, czego efekt możemy podziwiać na zdjęciu: Nie mam pojęcia co z tym zrobić, więc stwierdziłem, że trzeba wyjąć ta listwę, w której siedzą lampki. Z tapicerką poradziłem sobie łatwo, ale sama listwa już nie jest taka prosta. I tutaj pytanie: czy ktoś, kto przerabiał temat mógłby mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę itd., bo tam poza żarówkami jest jeszcze zamek i nie chciałbym żeby mi się coś posypało. Okazało się również (niestety), że listwa była lekko odgięta i dostawała się tam woda - efekt na zdjęciu: I teraz się zastanawiam czy nie powinienem kupić nowej, bo ta szczelności nie utrzyma. Co sądzicie? Pozdrawiam.
Julo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Podejrzewam, że to kolejna usterka audi - u mnie ta listwa wygląda dokładnie tak samo, a o korzystaniu z zamka klapy nie ma mowy, jest tak zaśniedziały
musti Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Ta listwa jest już stara zaśniedziała i na pewno nie będzie już tak szczelna jak nowa.Rozejrzyj się na allegro za listwą bądź zadzwoń do ASO zapytaj ile u nich takie cudo
VicVega Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Podejrzewam, że to kolejna usterka audi Dokładnie, z jakiegoś badziewia to jest zrobione. Taka atrapa, byle by nie ruszać. Te śrubki od klosików też tandeta jednorazowa. Chciałem zmienić żarówkę, a wyjdzie pewnie na to, że zmienię całą listwę. Rozejrzyj się na allegro za listwą bądź zadzwoń do ASO zapytaj ile u nich takie cudo Szukałem już trochę na allegro, ale nie znalazłem - cholera wie jak to dziadostwo w ogóle nazwać Poczekam, aż zdobędę numer tej części i zadzwonię do ASO albo podjadę po pracy. Edit: Chyba znalazłem w katalogu online, tylko teraz który to będzie element? Wydaje mi się, że 35, w takiej sytuacji numer byłby 8E0827576 (występuje też 8E0827576 3FZ) i to jes pod nazwą "Klamka", w katalogach online po ok. 150 PLN, i to jest chyba sama listwa, bo występuje jeszcze numer 8E0827574C3FZ (element 35A) za ok. 280PLN, pewnie z całym kompletem lampek, uszczelek itd.
Cuber Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Temat przerabiany na forum juz nie raz :gwizdanie: W dziale czesci jest wszytsko opisane ( B6/B7 )
Rekomendowane odpowiedzi