MIIKEW Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 chciałbym podsumować swoje wojaże z silnikiem problem niepalenia na ciepłym rozwiązałem po analizie działania silnika na żywo, poprzez monitoring kabelkiem okazało się że po osiągnięciu temperatury 74oC czujnik podwójny podawał temperaturę -20oC -30oC na ECU natomiast na zegary podawał 87-92oC, nie było żadnego błędu, miałem założony zielony, wymieniłem na czarny, wszystko teraz działa bez problemu, pali na zawołanie problem rozwiązany dziękuje wszystkim za pomoc
toniu84 Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 A gdzie zlokalizowany jest ten zaworek?? Miałem podobnie problemem u mnie był brudny zaworek par spalin który jest na obudowie filtra powietrza. Zdjąć zalać WD40 i przedmuchać powietrzem i będzie ok. można prosić o jakieś zdjęcie który to jest ten zaworek ?bo u mnie też są problemy z odpalaniem i na dodatek podczas jazdy przerywa mi silnik po naciśnięciu gazu
MIIKEW Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 przerywa mi silnik po naciśnięciu gazu ja bym najpierw sprawdził przepływomierz powinien podawać jakieś 115-130 masy powietrza maxymalnie a na wolnych koło ~10
Rekomendowane odpowiedzi