Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Proszę o opinie na temat halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/halogeny-lampy-dalekosiezne-audi-a4-1994-98-i1187141745.html

Koledzy co macie do powiedzenia na temat tych świateł?

Ma ktoś takie, czy mogę liczyć na zdjęcie z zamontowanymi?

Jak to świeci?

Czy jest homologacja?

Proszę Was nie piszcie żebym dłubał z ori.

Mam ori z B6 dopasowany w h... roboty, lekko ostatnio urwałem cały zderzak ogólnie żadnych strat ale szpachlówka na halogenach popękała wygląda to paskudnie, nie będę już nic tworzyć chce kupić, założyć i mieć spokój.

Opublikowano

cześć:) mnie tam sie podobaja i sam bym sobie chyba tez zprezentował ale cena jest niezła co?ciekawe jakby to wygladało na aucie:) hmmm tego nie wiem. ale być moze fajnie i lepsza widoczność w nocy i bezpieczenstwo...

Opublikowano

kupił je ktoś już możę ? :>

Opublikowano

Trzeba by było przerabiać kratki. Zauważcie, że nie ma w nich żadnych wlotów powietrza :gwizdanie:

Opublikowano

a nie lepiej dołożyć parę zł i kupić zderzak po 2 lifcie który ma już oryg halogeny bez dlubania :naughty:

Opublikowano

a nie lepiej dołożyć parę zł i kupić zderzak po 2 lifcie który ma już oryg halogeny bez dlubania :naughty:

tylko, ze znowu malowanie dochodzi :gwizdanie:

pisalem do ciebie dawid z allegro o te halogeny :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

paręset złotych polskich chyba... sam koszt pomalowania zderzaka to od 250zł w górę lekko licząc, więc raczej drogi gips...

ja zamontowałem halogeny uniwersalne/seicento ori WESEM i świecą zajefajnie a w zasadzie o świecenie w nich chodzi.... tak mi się wydaję :mysli: jutro postaram się pokazać foto, choć pewnie większości się nie spodobają dla mnie są :kox: wyglądem się nie gryzą a super świecą wieczorem jestem w stanie na samych halogenach śmigać...

Opublikowano

Na halogenach gdy nie ma mgły? :bicz:

Opublikowano
  • Autor

Na halogenach gdy nie ma mgły? :bicz:

Też nie jestem zwolennikiem ale musiałem je sprawdzić :evil:

Opublikowano

Ja bym się zastanowił nad http://allegro.pl/halogeny-do-audi-a-4-a4-hella-gratis-i1168083915.html - tylko trzeba patrzyć kiedy znów wystawi, sam myślę nad włożeniem lamp przednich od polifta i wtedy takie w kratki i podłączyć pod przeciwmgielne bo w poliftowych lampach nie ma już przeciwmgłowych w kloszu :)

Opublikowano

Ja bym się zastanowił nad http://allegro.pl/halogeny-do-audi-a-4-a4-hella-gratis-i1168083915.html - tylko trzeba patrzyć kiedy znów wystawi, sam myślę nad włożeniem lamp przednich od polifta i wtedy takie w kratki i podłączyć pod przeciwmgielne bo w poliftowych lampach nie ma już przeciwmgłowych w kloszu :)

jak bym miał takie montowac jak pokazałes to nawet chwili bym sie nie zastanawiał i brał te w kratkach co w pierwszym watku są pokazane, jesli chodzi o zamknięte wloty to mysle ze bez problemu tylną osłonke by sie pocieło. Dobra alternatywa, stworzona w ten sam sposób co dzieło Mrogala w warsztacie :gwizdanie: na bazie halo z polifta

Opublikowano
  • Autor

jak bym miał takie montowac jak pokazałes to nawet chwili bym sie nie zastanawiał i brał te w kratkach co w pierwszym watku są pokazane, jesli chodzi o zamknięte wloty to mysle ze bez problemu tylną osłonke by sie pocieło. Dobra alternatywa, stworzona w ten sam sposób co dzieło Mrogala w warsztacie :gwizdanie: na bazie halo z polifta

No tak ale to są światła dzienne z żarówką o mocy 6w.

Ja praktycznie co drugi weekend jade za miasto i potrzebuję przeciwmgielnych....

Opublikowano

No tak ale to są światła dzienne z żarówką o mocy 6w.

Ja praktycznie co drugi weekend jade za miasto i potrzebuję przeciwmgielnych....

dlatego ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiał nad tymi co pokzałes w pierwszym poscie, tylko brał, jeśli nie umiesz sam wyrezać halo z polifta, to bierz te, przynajmniej będą wygladac jak ori, a nie takie jak od helli :gwizdanie: które nie wygladają poprostu

Opublikowano
  • Autor

Dlatego ja dałem te Wesem'owskie i super świecą. Rzeźby praktycznie żadnej.

Co do wyglądu to dam później foty, na razie nie wychodzę z domu bo mnie jakies grypsko chce dopaść chyba.

Opublikowano

Ja bym wolał założyć kompletny zderzak z halo, może nawet uda się wyrwać ze spryskami. Była by profeska i nie było by widać "że coś tu nie pasuje".

U kolegi nie było problemu z kratkami bo nie musiał robić dostępu powietrza do SMIC'a ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja bym wolał założyć kompletny zderzak z halo, może nawet uda się wyrwać ze spryskami. Była by profeska i nie było by widać "że coś tu nie pasuje".

U kolegi nie było problemu z kratkami bo nie musiał robić dostępu powietrza do SMIC'a ;)

No niestety inne priorytety bo za 3 tygodnie zostaje ojcem i kasa potrzebna :)

Chodziło głównie o świecenie, cel osiągnięty w 100%.

Wizualnie dyskusyjnie ale myslę że tragedii nie ma.

20bef137704ed6femed.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

... i się zacznie :>, czy twoje lampy to takie jak : http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/36/29/32/1236293234 ? miałeś jakieś problemy z montażem? bo ja planuję założyć właśnie takie. I widzę że o halogenach też muszę pomysleć po z pod klosza wylecą...pzdr :hi: a co do jazdy na halogenach, to wieczorkiem czasem ledwo pobocze widać a wolę widzieć dziurę do której mogę wpaść :( albo i garba jakiegoś :( , ech szkoda pisać :thumbdown:

Twoje halo w oczy się nie rzucają, jak działają to ok

Opublikowano
  • Autor

... i się zacznie :>, czy twoje lampy to takie jak : http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/36/29/32/1236293234 ? miałeś jakieś problemy z montażem? bo ja planuję założyć właśnie takie. I widzę że o halogenach też muszę pomysleć po z pod klosza wylecą...pzdr :hi: a co do jazdy na halogenach, to wieczorkiem czasem ledwo pobocze widać a wolę widzieć dziurę do której mogę wpaść :( albo i garba jakiegoś :( , ech szkoda pisać :thumbdown:

Twoje halo w oczy się nie rzucają, jak działają to ok

Tak światła dokładnie takie jak pokazałeś ale dokupiłem kierunki od S4 przed liftem bo te z tego zestawu są większe od lamp i średnio to wygląda. Świecą bardzo porządnie a z opisu wynika że można poszukać ich po d2s (prawdopodobnie gniazda żarówek są wymienne).

Halogeny świecą zajedwabiście jak kiedyś będę jechał wieczorem zrobię fotę w ciemnym miejscu, ale gęba się cieszy.

PS.

Montaż reflektorów bezproblemowy. Zero rzeźby.