Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy może pomożecie!!?? Na w/w lapku mam windowsa viste, chcę sformatować i wgrać XP. No i tu jest problem skąd sciagnąć stery pod XP do wszystkiego.?? Na stronie HP są podst. sterowniki do klawiatury,Wi-Fi, myszki itp. a co z chipsetem , grafiką,dźwiękówką, kamerą!! A czy wogóle ktoś robił podobną "operację" na swoim kompie, podobno tak łatwo nie jest jak w przypadku samego XP?? Jak narazie nikt nie chce mi się podjąć tego typu działaniom, a nawet słyszałem opinię że HP nie robi już sterów pod XP ( w co nie wierzę) tylko na samą Viste. Jak coś byście na ten temat wiedzieli to proszę o komentarze. pozdro :kox:

Opublikowano

mam dv9500 i przerabialem ten sam problem. Znajdz stery do SATA, reszte sterow mam. Niestety do sata mam na drugim kompie wiec w tym temacie nie pomoge

Opublikowano

tzn jaka Ty masz? Grafa to nie problem. Sam robilem - 3 dni mi to zajęło ale wy***ałem tą gównianą Viste a na XP wszystko hula :naughty:

Opublikowano

Ja mam taka grafe: Intel 965 Express Chipset Family (320Mb) Intel GMA X3100. Jak 3 dni, tyle sterów szukałeś??!! o kur.va :shocked:

Opublikowano

no stary, najpierw wywalilem viste i zainstalowame xp. Po calym dniu poszukiwan nie moglem znalezc sterow do grafy to wrocilem do visty. Ale nie dalem za wygrana i nastepnego dnia znowu format. I jakos udalo mi sie znalezc wszystko. W sumie zajelo mi to 3 dni ;)

Zeby zainstalowac XP musisz zintegrowac stery sata z instalka windowsa programem nLite. Sterowniki z dyskietki i usb nie pomoga

Opublikowano

Ja nie mam takiej cierpliwości!! hmm no to prześlij mi proszę reszte sterów jak masz!! w jaki sposób działa ten nLite?

Opublikowano

tlumaczyc mi sie nie chce. Poszukaj w necie - jest gdzies opis integracji sterow. A reszte podesle jak uporasz sie z sata bo to najwiekszy problem. Skoluj sobie drugiego kompa i net bo przyda Ci sie :D