Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pytanie o wsteczny w automacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem ze wstecznym w moim audi a4 1,9 tdi 2004 r a problem polega na tym ze na zimnym silniku wszystko jest ok i wskakuje na r a jak auto troche pojezdzi to jak wrzucam r to nie wyswietli sie ze zostal wrzucony i rusza powoli a nieraz staje czy moze byc przyczyna oleju bo kupilem auto z niemiec a nie zdazylem wymienic oleju a nie wiem czy poprzedni wlasciciel wymieial na urlopie a teraz jestem za granica a biegi do przodu wchodza plynnie i bez zadnych problemow z góry dziekuje [br]Dopisany: 04 Wrzesień 2010, 15:24_________________________________________________widze ze koledzy klubowicze nie mieli takiego przypadku trudno pozostaje mi wymienic olej jesli to nie pomoze to podjechac na VAG pozdrawiam

Opublikowano

multitronic, awaria skrzyni, zapnij vaga,

Opublikowano

trudno pozostaje mi wymienic olej jesli to nie pomoze to podjechac na VAG pozdrawiam

najpierw na vaga potem wymiana oleju - a z tego co pamiętam to w multi nie jest takie proste

Opublikowano

Wymiana oleju jest prosta, zreszta wystarczy psozukac na forum jest to pisane.

Opublikowano

Zapnij VAG-a, podaj oznaczenie skrzyni i software-u. Wymiana oleju swoją drogą (szczególnie jeśli nie jesteś pewien czy była wykonywana wcześniej). Możliwe, że wystarczy dostroić wybierak - najpierw sprawdźmy co mówi VAG.

Opublikowano

co do oleju to nieznam hitori auta bo biegi wchodza elegancko bez szarpniec tylko z tym wstecznym mam problem ale to najpierw jedziemy na VAG-A wielkie dzieki klledzy za pomoc :) pozderawiam