pawelwor Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Znalazłem na niemieckiej stronie kodowanie silnika, próbuję zakodować to na 00201, jednak w ogóle nie reaguje i ciągle zostaje 00003. O co chodzi z tym? Jakoś da się to naprawić? Tłumaczenie nie jest najlepsze, bo zrobiło to automatycznie google chrome. Kontroli kodowaniaSTG 01 (Engine Electronics) wybierz STG kodowanie -> funkcja 07 ADR ? Xxx: Kraj / spalin 02 - pokoje państw Unii Europejskiej (MVEG I) 04 - Państwa członkowskie Unii Europejskiej (MVEG II) 08 - Chiny i Wspólnoty Niepodległych Państw (WNP) 25 - Japonia (od 08/1996) xx? xx: Drive / Dodatkowe funkcje 1 - przednie koła bez kontroli trakcji 2 - napęd na wszystkie koła bez kontroli trakcji xxx? x: Gear 0 - 5-biegowa ręczna skrzynia biegów 6 - automatyczna skrzynia biegów (01N) xxxx?: pojazd 1 = A4
kropeck Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 02101 lub 04101. To co Ty podałeś sterownik odrzuca, bo jest nie poprawne. Pierwsze dwie cyfry nie mogą być 00 (wg tej rozpiski, którą załączyłeś). Ale ponieważ to zdalne kodowanie, to nie biorę odpowiedzialności za skutki użycia tego kodu.
vauxhall95 Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Na poczatku to inna rozpiske znajdz,bo tutaj wyraznie pisze ze to jest do benzyniaka 1.8 ADR 125koni
pawelwor Opublikowano 8 Września 2010 Autor Opublikowano 8 Września 2010 Wiem, jednak co bym nie wpisał to i tak nie przyjmuje i to mnie wkurza
Rekomendowane odpowiedzi