Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Odcina Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy mam taki klopot z moja A4 1.9 tdi jak jade predkoscia 140km to odcina mi sie turbina ale jak wylacze silnik i wlacze jest ok! a bylem ostatnio na diagnozie i wyszlo ze 1 i 3 wtrysk sa slabe czy to moze byc ta przyczyna?Pozdrawiam..

Opublikowano

kręć go pod te obroty co ci przycina, ale nie przekraczaj i tak jeździj, za jakiś walinij dłuższą trasę z butem w podłodze

Opublikowano
  • Autor

Witam jeszcze raz , dzisaj podlaczylem vaga i wyskoczyl mi blad w silnika 17965 , P1567 Cisnienie doladowania graniczna wartosc regulacji przekroczona w gore.Prosze o pomoc co z tym dajej dzialac mam>>

Opublikowano

Kolego jest o tym pełno. Jak byś poszukał to byś wiedział. Tylko sie nie chce. Zrób logi dynamiczne i będzie wiadomo co padło. Ale na 90 % masz pewnie turbo zawalone syfem. Wywal kata.

Pozdro

ZC

Opublikowano

przyczyny mogą być różne....mi to wygląda na nieszczelność w dolocie :hi:

Opublikowano

przyczyny mogą być różne....mi to wygląda na nieszczelność w dolocie :hi:

przeładowanie przyczyną nieszczelności w dolocie :shocked: - nie ma takiej opcji.

Przycina się zmienna geometria w turbosprężarce.

Opublikowano

Przechodzi Ci w tryb awaryjny. Prawdopodobnie turbo do czyszczenia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam sorki ze nie odp.na koniec tej mojej przyczyny kolega Szamotel dobrze mi pisal Pozdrawiam ... wymienilem turbo na nowe po regeneracji z gwarancja pol roczna odalem moje turbo i wydatek z robota 950zl,i teraz juz od miesiaca nic sie nie dzieje :good: smiga jak szalona :>

Opublikowano

A (na 99%) wystarczyło wyczyścić VTG :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ale wiesz co mialem je w rekach i ten grzybek nie otwieral sie do konca

Opublikowano

jaki grzybek ?

Opublikowano
  • Autor

to co sie tam przesuwa bylo zardzewiale przy turbo nie wiem jak to sie nazywa :mysli:

Opublikowano

gruszka turbiny ? (taki siłownik ?)

Jak tak to też da się to osobno kupić na np. allegro :cool1:

Opublikowano

chodzi ci o regulator cisnienia turbosprezarki ?

Moze nie kupuj nowego tylko postaraj sie przeczyscic najpierw

Opublikowano
  • Autor

no ok gruszka turbiny silownik ale juz poszlo i wymienione zostalo turbo :good:[br]Dopisany: 18 Listopad 2010, 23:21_________________________________________________ale juz poszlo wymienione mam turbo

Opublikowano

"kto bogatemu zabroni" :gwizdanie:

sorry za :ot:

Opublikowano
:wtf: nie no teraz to padłem na cycki,powiedz nam tylko kto kazał wymienić turbo.
Opublikowano

witam kolegów!! Mam podobny problem.. Odcina mi turbo ok 3 tyś obrotów- 1.9 tdi 131PS. Smarowanie zaworka pomoglo na 2 dni.. Czy ktoś wie czy powinno się wyciągnąć calość do przeczyszczenia i pożądnego smarowania, czy jest do wymiany? Bo smarowanie przeprowadzilem tylko zewnętrzne-z kanału WD-40 na cięgło i rozruszalem kombinerkami.. Jest jakiś lepszy sposob na smarowanie? Pozdrawiam!![br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 16:22_________________________________________________co do wymiany turba to kolegę powiozła fantazja.. ktoś dobrze naciągnął..[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 16:24_________________________________________________Ogolnie to wracając do mojej wypowiedzi chcial bym się dowiedzieć czy jest lepszy i skuteczniejszy sposob smarowania niż WD-40 na cięgiełko...

Opublikowano

Kolego niczym nie smaruj tylko wyciągnij turbo porządnie wyczyść i będziesz miał z głowy. Ja swoje czyściłem 50 kkm temu i do tej pory nic się nie przycina.