bromash Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Ciekawy problem pojawił się w moim bolidzie kilka razy: 1. Lato, słonecznie, bardzo ciepło, 600km od domu. Odpalam auto, nie potrafię włączyć klimy, wyświetlacz temp. zew. ciemny, nie działają światła. Zatrzymuję się na poboczu, wyłączam silnik, włączam ponownie i wszystko OK. 2. Dzisiaj, wracam z roboty i orientuję się, że nie działają: światła, kierunkowskazy, klakson, ogrzewanie tylnej szyby, światła przeciwmgielne i wyświetlacz temp. zewnętrznej. Działają natomiast awaryjne i klimatyzacja. Zatrzymują mnie niebiescy za jazdę bez świateł, ale pokazuję im co i jak, ponownie włączam silnik, wszystko wraca do normy a policja daje mi spokój. Czy ktoś z szanownych Kolegów ma jakiś pomysł co to może być?
szogun0 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Nic mu nie powie. Wymień kostkę stacyjki. :gwizdanie:
bromash Opublikowano 9 Września 2010 Autor Opublikowano 9 Września 2010 Nic mu nie powie. Wymień kostkę stacyjki. :gwizdanie: Dzięki za sugestie. Co dokładnie masz na myśli mówiąc "kostka", bo się nie znam. Ostatnio na VAGu nie pokazało żadnych błędów.
Petlik Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Witam, mam identyczny problem, tj podczas jazdy nagle gasna swiatla i jednoczesnie nawiew. Nie zauwazylem braku dzialania innych urzadzen. Natomiast wszystko wraca do normy po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu silnika. Czasem jednak trzeba kilka razy auto zgasic, zeby wszystko wrocilo do normy. Problem nie pojawia sie czesto, wiec ciezko zlokalizowac przyczyne. Na wtorek jestem umowiony na VAG`owanie, wiec moze cos wykryje. szogun0, jestes pewien ze moze to byc problem stacyjki?
grzesiek88 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Nic mu nie powie. Wymień kostkę stacyjki. :gwizdanie: Dzięki za sugestie. Co dokładnie masz na myśli mówiąc "kostka", bo się nie znam. Ostatnio na VAGu nie pokazało żadnych błędów. ściągasz osłony kolumny kierowniczej i w stacyjke masz wpiętą tą kostkę
OSA Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 u mnie było to samo wymieniłem kostkę stacyjki i problem znikł ,koszt około 50 pln - zamiennik
bromash Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 u mnie było to samo wymieniłem kostkę stacyjki i problem znikł ,koszt około 50 pln - zamiennik Dzięki Panowie. Na środę umówiony mechanik, poproszę go o wymianę i mam nadzieję, że u mnie również problemy się skończą. BTW: Dzisiaj miałem to samo...
pox Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Z tą wyminą to nie tak prosto, bo żeby zdjąć dolną osłonę to trzeba odkręcać kierownice i ściągać poduszkę. Wiem, bo sam przez to przechodziłem.
Rekomendowane odpowiedzi