Opublikowano 6 Czerwca 201115 l ...a jaki włącznik masz w tej chwili z literką na końcu czy bez chociaż masz moduł F to pewnie A na końcu Nie wiem jakie ma oznaczenie, nie wyciągałem go jeszcze. VAG to zobaczy? Obecnie jest włącznik od B6 bez 'auto' z obsługą halogenów. Auto nie miało czujnika światła/lusterka foto chociaż MCE jest w tej wersji: 8E0 907 279 F [będzie niedługo do sprzedania ] 11 i 13 pin nie jest taki sam Czyli? Co mam zrobić?
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l Autor Nie wiem jakie ma oznaczenie, nie wyciągałem go jeszcze. VAG to zobaczy? Nie. Obecnie jest włącznik od B6 bez 'auto' z obsługą halogenów. Auto nie miało czujnika światła/lusterka foto chociaż MCE jest w tej wersji: 8E0 907 279 F [będzie niedługo do sprzedania ] Skoro brak czujnika ale MCE masz w wersji HIGH - to włącznik będzie A (wyciągnij go aby potwierdzić - wciskasz włącznik, delikatnie kręcisz o stopień lub dwa zgodnie z ruchem wskazówek zegara i wyciągasz...). Kupiłem też włącznik świateł z opcją 'auto' o numerze: 8e0 941 531 d Czyli od B7. Które piny przełożyć by poprawnie zadziałał w moim B6? Żółty 11 przepnij do 13...
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l (...) Żółty 11 przepnij do 13... A co z tym?: Pin 11 – ??? do MCE 32/5 (mostek z podświetleniem tablicy rejestracyjnej i iluminacją wybieraka skrzyni automatycznej) [szary] Zostawiam '11' nieobsadzony czy coś z tym robię? Pamiętajcie, że u mnie to będzie hybryda [hydra ] B6 z MCE od B7 i czujnikiem deszczu, światła od B7 Kolejne pytanie: jak powinna wyglądać wiązka do tego włącznika? [mając na uwadze moją hydrę] Wtyczkę o jakim numerze do tego włącznika DRL/CLH powinienem kupić w ASO? [w planach jest ruchomienie obu funkcji więc okablowanie chcę mieć gotowe]
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l Autor (...) Żółty 11 przepnij do 13... A co z tym?: Pin 11 – ??? do MCE 32/5 (mostek z podświetleniem tablicy rejestracyjnej i iluminacją wybieraka skrzyni automatycznej) [szary] Zostawiam '11' nieobsadzony czy coś z tym robię? Podłączysz to jak będziesz wkładał MCE z B7 - póki co zostawiasz ten pin nie obsadzony. Kolejne pytanie: jak powinna wyglądać wiązka do tego włącznika? [mając na uwadze moją hydrę] Wtyczkę o jakim numerze do tego włącznika DRL/CLH powinienem kupić w ASO? [w planach jest ruchomienie obu funkcji więc okablowanie chcę mieć gotowe] 8Z0 972 883 (piny to 000 979 018). Tylko coś mi tu nie pasuje - skoro masz zwykłe reflektory, to w miejscu CLH powinna być ręczna regulacja... A Ty coś wspominałeś, że tam u Ciebie pusto jest (było)...
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l (...) 8Z0 972 883 (piny to 000 979 018). Tylko coś mi tu nie pasuje - skoro masz zwykłe reflektory, to w miejscu CLH powinna być ręczna regulacja... A Ty coś wspominałeś, że tam u Ciebie pusto jest (było)... Zwykłe? Fabrycznie są bixy [xenon plus], nic przy lampach nie grzebałem jak do tej pory ..... więc jest tam pusto (...) (piny to 000 979 018). (...) Czy piny te są w której wtyczce od MCE B7? Bo kupiłem MCE wraz z wtyczkami z malowniczo uciachanymi kablami
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l Autor Zwykłe? Fabrycznie są bixy [xenon plus], nic przy lampach nie grzebałem jak do tej pory ..... więc jest tam pusto No i teraz wszystko jasne - coś mi się zwidziało, że masz zwykłe. Czy piny te są w której wtyczce od MCE B7? Bo kupiłem MCE wraz z wtyczkami z malowniczo uciachanymi kablami Tak.
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l Zwykłe? Fabrycznie są bixy [xenon plus], nic przy lampach nie grzebałem jak do tej pory ..... więc jest tam pusto No i teraz wszystko jasne - coś mi się zwidziało, że masz zwykłe. Będziesz mi mógł w wolnej chwili rozpisać wiązkę do tego włącznika DRL/CLH? [przy założeniu, że MCE będzie od B7]* * Muszę zastanowić się nad metodyką tego swapa. Ale najprawdopodobniej od razu będę zmieniał MCE na to z B7 więc okablowanie musi brać to pod uwagę. Czyli od razu lusterko, czujnik deszczu/światła, swap MCE i włącznik DRL/MCE - choć DRL nie będzie na razie aktywowany VAGiem. Nie chcę pozbywać się H7 więc trzeba szukać innego rozwiązania - LEDy w kratki(?)
Opublikowano 6 Czerwca 201115 l Autor Zwykłe? Fabrycznie są bixy [xenon plus], nic przy lampach nie grzebałem jak do tej pory ..... więc jest tam pusto No i teraz wszystko jasne - coś mi się zwidziało, że masz zwykłe. Będziesz mi mógł w wolnej chwili rozpisać wiązkę do tego włącznika DRL/CLH? [przy założeniu, że MCE będzie od B7]* * Muszę zastanowić się nad metodyką tego swapa. Ale najprawdopodobniej od razu będę zmieniał MCE na to z B7 więc okablowanie musi brać to pod uwagę. Czyli od razu lusterko, czujnik deszczu/światła, swap MCE i włącznik DRL/MCE - choć DRL nie będzie na razie aktywowany VAGiem. Nie chcę pozbywać się H7 więc trzeba szukać innego rozwiązania - LEDy w kratki(?) Najlepiej zrobić od razu całość - fakt, skoro zostawiasz H7 to przemyśl zawczasu sprawę DRL albo odpuść sobie ten konkretny detal. Opis wiązki przygotuję, nie ma problemu.
Opublikowano 7 Czerwca 201115 l (...) skoro zostawiasz H7 to przemyśl zawczasu sprawę DRL albo odpuść sobie ten konkretny detal. Opis wiązki przygotuję, nie ma problemu. Okablowanie do MCE i włącznika DRL mogę zrobić już teraz, po prostu VAGiem ustawię lampy bez DRL. A za jakiś czas dorezam lampy DRL i zmienię kodowanie. Czy źle kombinuję? Za schemat wiązki do włącznika DRL/CLH w wariancie pod MCE B7 będę bardzo wdzięczny [br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 16:06_________________________________________________ Skoro brak czujnika ale MCE masz w wersji HIGH - to włącznik będzie A (wyciągnij go aby potwierdzić - wciskasz włącznik, delikatnie kręcisz o stopień lub dwa zgodnie z ruchem wskazówek zegara i wyciągasz...). Sprawdziłem, włącznik świateł ma numer 8E0 941 531 A[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 21:26_________________________________________________ 11 i 13 pin nie jest taki sam A możecie mi podać numery tych dwóch pinów? Bo może będę musiał je kupić
Opublikowano 7 Czerwca 201115 l Bart-S gdzie jest włącznik świateł stopu F zacisk 4/54 oraz stacyjka D 6/15 do wpięcia w module haka
Opublikowano 7 Czerwca 201115 l Autor Bart-S gdzie jest włącznik świateł stopu F zacisk 4/54 oraz stacyjka D 6/15 do wpięcia w module haka "D 6/15" to kostka w stacyjce. O "F 4/54" pytaj KFX-a lub Domin79.
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Bart, możesz?: 11 i 13 pin nie jest taki sam A możecie mi podać numery tych dwóch pinów? Bo może będę musiał je kupić
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Dzięki z info parktronik odpaliłem bez problemy w module haka zostały do wpięcia te dwa przewody i powinno być wszystko Ok
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Autor Bart, możesz?: 11 i 13 pin nie jest taki sam A możecie mi podać numery tych dwóch pinów? Bo może będę musiał je kupić 000 979 133 - będzie Ci potrzebna 1szt. (= 2 piny = 8,60zł) do podpięcia funkcji AUTO (sygnał do MCE, pin 16 + zasilanie diody AUTO, pin 7). Pin 7 mostkujesz z pinem 16.
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Bart, możesz?: 11 i 13 pin nie jest taki sam A możecie mi podać numery tych dwóch pinów? Bo może będę musiał je kupić 000 979 133 - będzie Ci potrzebna 1szt. (= 2 piny = 8,60zł) do podpięcia funkcji AUTO (sygnał do MCE, pin 16 + zasilanie diody AUTO, pin 7). Pin 7 mostkujesz z pinem 16. Gdybyś jeszcze rozpisał mi kable do wtyczki włącznika CLH/DRL (8E1 919 094 D)
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Autor Gdybyś jeszcze rozpisał mi kable do wtyczki włącznika CLH/DRL (8E1 919 094 D) Zrobię po południu...
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Piny kupowałem na szrocie, za pięć wtyczek dałem gościowi 10 zł i teraz mam w zapasie różne rozmiary
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Ja kiedyś kupiłem całą instalacje z B7 za 150 PLN i już nie ma w czym wybierać w pinach i kostkach
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Autor Gdybyś jeszcze rozpisał mi kable do wtyczki włącznika CLH/DRL (8E1 919 094 D) Wersja dla B7 w full opcji (ksenony z DRL + CLH). Jeśli chodzi o funkcje poszczególnych pinów włącznika DRL/CLH: Pin 3 – sygnał uruchamiający tryb świateł dziennych (DRL) Pin 4 – podświetlenie trybów pracy przełączników DRL i CLH (pozycje 0 i 1) Pin 5 – masa Pin 7 – sygnał uruchamiający funkcję doświetlania przestrzeni auta (C/LH) Pin 8 – podświetlenie ikon przełączników DRL i CLH