Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Roleta bagażnika w avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję jakiegoś rysunku lub zdjęcia jak zbudowana jest roleta bagażnika która zasłania bagażnik. Dokładnie chodzi mi o prawy gok rolety mocowany na jedną śrubkę torx. Jest tam przycisk który naciskamy jak chcemy wyciągnąć rolete z samochodu. Rozebrałem to bo nie działał ten przycisk. Jest tam jakaś sprężynka i jakiś plastik i wspomniany wcześniej przycisk nie wiem jak to poskładać żeby działało.

Proszę o jakiś schemat montażowy lub coś w tym stylu !

Opublikowano

Przecież to jest banalnie proste - wycięciem w stronę trzpienia popychającego guzik.

Opublikowano
  • Autor

Przecież to jest banalnie proste - wycięciem w stronę trzpienia popychającego guzik.

No nie wiem czy takie banalne bo po rozebraniu tego boku z przyciskiem mam ok. 5 elementów których ni jak nie można spasować żeby to wszystko chodziło.

Może jakąś fotkę po rozebraniu zapodasz jak to u ciebie wygląda w całości :mysli:

Opublikowano

Nie mam fotek tego a jak ty masz taka możliwość to porób a ja ci opisz co i jak pokoleji składać.

Zwróć uwagę czy ten duży plastik nakłaany na koniec rolety w miejscu przykręcania tą śrubotorx nie jest ułamany - powinien być od wewnątrz taki nadlewek a w środku niego przechodzi ta śruba. Jeśli masz to ułamana roleta będzie trzeszczeć.

Odnośnie poskładania sądze że masz największy problem z założeniem tego plastiku ... popatrz dobrze na prowadzenia - spasuj i nasuń, musi on sie wsunąć ok. 1cm na osłonę rolety i mocowany jest 2 wkrętami (torxem centralnie i taki mały wkręcik na brzegu)

Opublikowano
  • Autor

musi on sie wsunąć ok. 1cm na osłonę rolety i mocowany jest 2 wkrętami (torxem centralnie i taki mały wkręcik na brzegu)

Napisałeś tu o drugiej stronie rolety tej bez przycisku ! Ja mam problem natomiast ze stroną z przyciskiem który naciska się w celu wymontowania rolety. To co napisałeś mam właśnie ułamane :(

Zaraz dodam fotki!

rol.jpg

roleta2.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

przepraszam za odgrzewanie starych kotletów ale mam podobny problem.

Nie mogę zdemontować założonej rolety w bagażniku. Naciskam na przycisk i nie chcą się schować te bolczyki które zapobiegają podskakiwaniu rolety na dołach. Udało mi się hardcorowo podważyć śrubokrętem aby ją wyjąć, rozebrałem to i ze złożeniem też nie było żadnych problemów ale nadal nie działa. Chciałbym to naprawić ponieważ mnie to denerwuje.

Proszę o pomoc[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2010, 22:52_________________________________________________minęło trochę czasu, więc odświeżam temat, czy ktoś coś widział czy może wie... :)

Opublikowano

No to ja też odgrzeje kotleta :) z tym, że ja mam problem odwrotny... Nie mogę zamontować rolety. po poskładaniu ciężko mi ją włożyć na swoje miejsce, mógłby mnie ktoś poinstruować od której strony co i jak trzeba robić? Próbowałem na różne sposoby i za nic nie mogę jej wpasować... :/ na pewno robię coś źle, ale chcę wiedzieć co.

Opublikowano

Ja już się uporałem z problemem naprawiłem sobie sam i wszystko działa super.

Napisz dokładnie jaki miałeś problem, co zrobiłeś czyli opisz dogłębniej temat - myślę, że będę mógł Ci pomóc.

Opublikowano

a ja mam inny problem bo ten torx sie ułamał od najwiekszego plastiku (osłona) i roleta sie rozwineła i nie zwija? co z tym zrobić?

Opublikowano

Sebo, jak będę miał trochę więcej czasu, to porobię zdjęcia i wrzucę. Jako kierowca nie mam zbytnio czasu w tygodniu, ewentualnie w weekend, ale na pewno fotki porobię i wrzucę i opiszę dokładnie co i jak.

Opublikowano

Nie na 1 śrubę torx tylko na 2 jest jeszcze na krzyżak :wink4:

Opublikowano

a ja mam inny problem bo ten torx sie ułamał od najwiekszego plastiku (osłona) i roleta sie rozwineła i nie zwija? co z tym zrobić?

U mnie było ułamane po obu stronach. Ktoś to naprawiał przede mną ale skleił z plastikiem z którego wychodzą bolce od strony guzika do wyjmowania i nie mogłem demontować rolety.

Poradziłem sobie tak że skleiłem te dwie tulejki po drugiej stronie, nakręciłem sprężynę złożyłem wszystko do kupy i się udało. DZIAŁA JAK NALEŻY !!!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

ja miałem też ułamaną tą tulejkę od strony gdzie jest przycisk. Skleiłem jakimś tam klejem 2-składnikowym, ale zabawy było przy składaniu :decayed: tylko ciągle jak samochód się buja to tak poskrzypuje, ale tam nie da się jakoś tego inaczej zrobić, może jakaś podkładka z filca by załatwiła sprawę?

jak zwykle, metodą prób i błędów się to zrobi :kox: