Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy ktoś z Was użył tzw. "niewidzialnej wycieraczki"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem tego typu preparatu http://moto.allegro.pl/item239401401_niewidzialna_wycieraczka_30_30_antypara_30_od_ss.html i w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was używał tego typu preparatu? Czy jest sens kupować?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja kiedyś kilka razy użyłem tego środka. Z początku było dobrze i woda fajnie spływała, ale wycieraczki mazały mi szyby po zastosowaniu tego środka. Ciężko jest też zmyć ten środek z szyby. Nie wiem może trafiłem na jakiś felerny środek i dlatego miałem takie problemy. Ja osobiście nie polecam tego rozwiązania.

Opublikowano
  • Autor

Ja używam tego i jestem zadowolony http://moto.allegro.pl/item240466452_goldcare_niewidzialna_wycieraczka.html czasami jest aukcja od 1 zł wtedy moża kupić troszke taniej ;)

A zauważyłeś jakieś ujemne skutki działania tego preparatu? Są jakieś przeciwskazania przy stosowaniu?

Opublikowano

Ja używam tego i jestem zadowolony http://moto.allegro.pl/item240466452_goldcare_niewidzialna_wycieraczka.html czasami jest aukcja od 1 zł wtedy moża kupić troszke taniej ;)

A zauważyłeś jakieś ujemne skutki działania tego preparatu? Są jakieś przeciwskazania przy stosowaniu?

Nie zauważyłem a jeżdżę już 5m-cy z tym i fajnie sie to sprawuje nawet jak jedziesz wolniej w mieście i dużym deszczu to praktycznie jedziesz tylko na czasowych wycieraczkach, a jadąc poza miastem z prędkością ok 80km/h i wzwyż praktycznie sie nie używa wycieraczki. No ale musisz kupić takie coś jak ja bo za inne to ja nie daje głowy czy to jest dobre. No i trzeba to zrobić dobrze tzn. nałożyć ten preparat na idealnie wyczyszczoną szybę zreszta wejdź na strone http://www.goldcare.pl/strona/index.htm tam jest filmik pokazowy na samym dole strony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W kwestii niewidzialnej wycieraczki czytałem w MOTORze, iż jest dobra na boki i tył w sedanie. Przy większych prędkościach faktycznie woda spływa lepiej. Natomiast na szyby na których są wycieraczki - odradzają stosowania. Sam nie mam opini, podaję jedynie co czytałem.

Krzysio133 Sposób można rzec babciny ale dobry patent na usunięcie zła wszelakiego z przedniej szyby to... pokrojone jabłko w plastry i natarczywe polerowanie nimi powierzchi szyby. Kwasy organiczne w jabłku bardzo dobrze radzą sobie z zatłuszczoną powierzchnią. Sprawdziłem - działa.

Opublikowano

Chyba spróbuje z tym jabłkiem :th: jak będą efekty to na pewno dam znać :thumbup:

Opublikowano

Krzysio133[/color][/b] Sposób można rzec babciny

no można też rzec moherowy. ale na szczęście nie wszyscy mają moherową babcie.sorki za złamanie ciszy wyborczej. :tongue4:

Opublikowano

Krzysio133[/color][/b] Sposób można rzec babciny

no można też rzec moherowy. ale na szczęście nie wszyscy mają moherową babcie.sorki za złamanie ciszy wyborczej. :tongue4:

A to stwierdzenie w czym ma pomóc komukolwiek, bo chyba nie rozumiem związku między wypowiedzią, a tematem wątku?

Opublikowano

A to stwierdzenie w czym ma pomóc komukolwiek

to było moje celowe naruszenie ciszy wyborczej. :tongue4:

Opublikowano

W dobie kontoli, donosów i inwigilacji - byłbym ostrożny z takim łamaniem ciszy... Nigdy nie wiesz, kiedy ukradną księżyc, albo Ciebie... :)

Opublikowano

W dobie kontoli, donosów i inwigilacji - byłbym ostrożny z takim łamaniem ciszy... Nigdy nie wiesz, kiedy ukradną księżyc, albo Ciebie... :)

panowie ze o czym był jeszcze raz temat? :bicz3:

używałem kiedyś takiego czegoś i na boczne szyby to świetna sprawa, ale na przednie - lipa. prze może tydzień było dobrze a później woda już nie spływała a wycieraczki (miesięczne bosck-ki) zaczęły strasznie mazać. ciezko to bylo później zmyć a wycieraczki musiałem wymienić :disgust:

Opublikowano

identycznie się zachowuje szyba gdy jest nawoskowana ale nie polecam nikomu przedniej

szyby woskować bo później gdy urzywamy wycieraczek to sie tylko marze

myśle że to strata kasy :) ale to tylko moje zdanie

Opublikowano

Tak jak pisał freon co do mycia szyb:

Sposób można rzec babciny ale dobry patent na usunięcie zła wszelakiego z przedniej szyby to... pokrojone jabłko w plastry i natarczywe polerowanie nimi powierzchi szyby. Kwasy organiczne w jabłku bardzo dobrze radzą sobie z zatłuszczoną powierzchnią. Sprawdziłem - działa.

Warto spróbować.

Opublikowano

panowie ze o czym był jeszcze raz temat? :bicz3:

Ach w dniu tak podniosłym ciężko się czasem pohamować, lecz co racja to racja :embarrassed:

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś z Was sprawdzał patent z jabłkiem?

jakiś czas temu wymieniłem pióra,poprzednie jakieś badziewiarskie nie zbierały za dobrze,wymieniłem na valeo ,ale efekt nie powalał na kolana.Wniosek ,albo z ramionami coś nie tak,albo sprężyny ,albo na szybie pozostał jakiś stolec marki niewidzialna wycieraczka ?

Opublikowano

Skoro kotlet odgrzany to dorzucę swoje 3 grosze.

Ja po myciu jak woskuję auto to prysnę na szybę DELIKATNIE woskiem w sprayu i rozetrę bawełnianym ręcznikiem, wycieraczek w deszczu praktycznie (zależnie od prędkości) nie trzeba używać i dużo lepiej się jedzie bo nawet w największą ulewę praktycznie wszystko widać :gwizdanie: Już nie mówiąc o sytuacji kiedy nam woda z koleiny chlapnie na szybę spod wymijanego tira, zanim wycieraczka zbierze to mija 0,5 sekundy, co nie pozostaje bez wpływu na bezpieczeństwo :cool1: Chyba każdy miał taką sytuację.

Jeżeli komuś się rozmazuje to może za dużo pryska? Wystarczą na prawdę 2 psiknięcia z dużej odległości + roztarcie ręcznikiem.

Ewentualnie może taki efekt daje dziadowski wosk, bo ten którego ja używam kosztuje grubo >100 zł

Opublikowano

dziś znajomy podpowiedział mi że można pokusić sie o polerke szyby pastą automax,bo nie zawiera wosku a lekko ściera,może to jakaś metoda :mysli:

Opublikowano

dziś znajomy podpowiedział mi że można pokusić sie o polerke szyby pastą automax,bo nie zawiera wosku a lekko ściera,może to jakaś metoda :mysli:

Raczej nie bardzo, tutaj chodzi o wytworzenie na szybie powłoki odpychającej wodę :wink4:

Opublikowano

chodzi mi o to żeby pozbyć sie resztek wszelkiej maści wosków itp które powodują ze wycieraczki zbierają jakby chciały a nie mogły ( pióra są ok ,rozpuszczalnik nie zadziałał )