Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Po iluset metrach przełącza się Wam na gaz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja zajechalem do gazownika i specjalnie ustawilem se teraz wyzsza temperature przelaczania na gaz :naughty: zima idzie wiec lepiej nawet bedzie :tongue4:

Opublikowano

wszystko zależy od temperatury , ja ustawione mam na 30 *C , wiec w takie temperatury jakie są teraz w moim regionie (8*C) to okolo 2 min jak postoi w miejscu :wink4:

Opublikowano

Witam, mam instalacje STAG 4. Zastanawia mnie dość długi czas po jakim przełącza się z benzyny na gaz.

Jest to u mnie przy aktualnych temp ok 10-15*C około 1400 - 1600 metrów. Pewnie niektórym wyda się, że to normalny czas, ale mam do porównania dwa samochody w tym jeden z identyczną instalką i jednemu przełącza się na gaz po przejechaniu 600m a drugiemu nawet prędzej i nic nie szarpie itp rzeczy.

Wcześniej miałem ustawioną niższą temp przełączania i i przechodził na gaz już po przejechaniu ok 800m, ale z racji że szarpał jeszcze wtedy to mechanik przestawił na wyższą.

Zależy mi na szybszym przełączaniu gdyż mam do pracy 4km i nie chce aby w zimie mi się przełączał 300metrów przed pracą.

Proszę o Wasze opinie.

Przy dobrze ustawionej LPG zimą to będziesz musiał przejechać z 1500m zanim się przełączy .Temperaturę na reduktorze najlepiej ustawić 30-35 stopni ,niżej nie zalecane szybko wykończysz reduktor .Szarpanie jest objawem źle wyregulowanej instalacji LPG lub źle dobrane komponenty ( np dysze ) ale to już inna bajka byś musiał podłączyć się pod kompa LPG i pokazać MAPĘ w tedy łatwiej coś poradzić .

Opublikowano

Mi w tem 10-15 stopniy przełancza sie po przejechaniu ok 1km góra 1,5. w zimie jak jest duży mróz to nawet dopiero po 3km się przełancza. ale nigdy żadnego szarpania czy czegos takiego nie było czuć a jezdze na gazie w swojej a4 juz trzeci rok.

Opublikowano

u mnie ustawione jest na 30 stopni ... czasowo coś koło 2-3 minut

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w zaleznosci od temp albo po 10 metrach albo po kilometrach :)