Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Koncepacja na dłubnięcie parcha V2.1 216KM 432 Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami lubię coś pogrzebać w swoim aucie i nie tylko.

Więc najpierw zrobiony został SWAP motoru, dodany drugi SMIC, turbo BRD i wybity kat. Wyszło tak:

24ff28f9aa2458b7m.jpg

Później jeździłem sobie, jeździłem aż postanowiłem zamontować turbo CAHA (z modelu B8).

Turbo zamontowałem, jeździłem dalej, aż szlag mi trafił pompę tandemową. :wallbash:

Podawała olej do paliwa i diabli wzieli dwie pompki. Wymieniłem więc 4 pompki na świeże używki "G +". Silnikiem coś dziwnie poszarpywało więc wymieniłem wiązkę, później pompki przeszły kąpiel w ultradźwiękach. Jako, że spotkało mnie to we Wrocku, z pomocą przyszli Koledzy z Ecu Project (dawniej Dynosoft Wrocław), za co należą się im WIELKIE DZIĘKI.

Auto połapaliśmy do kupy po tej serii małych, acz wqur.... awarii, więc przyszedł czas na moda. :evil:

Nadwornym tunerem mojej fury jest Rogal więc do niego trafiła na korektę. Witek poczarował trochę, poturlaliśmy się na rolkach i jak na dziś jest to chyba najmocniejsze A4 2,0 TDI w kraju na małej turbinie i seryjnym wydechu. Początkowo było nawet więcej Nm, ale zdjęliśmy tak do rozsądnej granicy:

c342ee1b57464f33m.jpg

Opublikowano

no piknie to wyglada :cool1: to teraz dorzezbisz Quattro i bedze komplet :wink4:

Opublikowano

Gratuluje :good:. Irek znowu jesteś prekursorem kolejnego moda. Kawałek dobrej roboty Twojej i Witka :hi:. I tak jak pisałeś prawdopodobnie jest to teraz najmocniejsze "2,0 TDI w kraju na małej turbinie i seryjnym wydech". Dawne 2.0TDI Patroxa jest (było przynajmniej) mocniejsze, ale tam było duże turbo, FIMC i kilka modów więcej. Co mi się najbardziej podoba to, że porównując z autami wyposażonymi w sprężarkę BRD, Twój wykres szczególnie korzystnie prezentuje się z dołu. Już przy 1700obr jest 300Nm :slina:, gdzie nawet auta BRD po sofcie nie osiągają takiego wyniku :naughty:.

Opublikowano

Gratuluje :good:. Irek znowu jesteś prekursorem kolejnego moda. Kawałek dobrej roboty Twojej i Witka :hi:. I tak jak pisałeś prawdopodobnie jest to teraz najmocniejsze "2,0 TDI w kraju na małej turbinie i seryjnym wydech". Dawne 2.0TDI Patroxa jest (było przynajmniej) mocniejsze, ale tam było duże turbo, FIMC i kilka modów więcej. Co mi się najbardziej podoba to, że porównując z autami wyposażonymi w sprężarkę BRD, Twój wykres szczególnie korzystnie prezentuje się z dołu. Już przy 1700obr jest 300Nm :slina:, gdzie nawet auta BRD po sofcie nie osiągają takiego wyniku :naughty:.

ogolnie wykres jest killer , plaski rowny, po prostu piekny :cool1:

Opublikowano

Wynik bardzo ładny :good: wukońcu udało Ci się wybrać na korekte pod nowe turbo.

Tak jak trudzi pisze teraz tylko musisz dorzezbić Quattro :wink4:

Opublikowano

Irek się znowu zaczął nudzić :gwizdanie:

a sprzęgiełko seria? skrzynia myślisz długo pożyje? choć widzę po wykresie że wzieliście to pod uwagę... :naughty: jednak 300 niutków przy 1700 też ciężko wytrzymać czasem...

zresztą co to dla Ciebie... znajdzie się z jakiegoś anglika za grosze...

wynik do pozazdroszczenia :wink4:

Opublikowano

Generalnie :slina: Ja mam 300NM przy 1800, więc ty to już masz na prawdę walke z trakcją :gwizdanie:??

Opublikowano
  • Autor

to teraz dorzezbisz Quattro i bedze komplet

Nic z tego. To jest absolutnie ostatnia modyfikacja mechaniczna w tym aucie. W planach mam jeszcze tylko uruchomić FIS. Muszę nim pojeździć jeszcze z kilka - kilkanaście miesięcy i będę zmieniał wóz.

Opublikowano

to teraz dorzezbisz Quattro i bedze komplet

Nic z tego. To jest absolutnie ostatnia modyfikacja mechaniczna w tym aucie. W planach mam jeszcze tylko uruchomić FIS. Muszę nim pojeździć jeszcze z kilka - kilkanaście miesięcy i będę zmieniał wóz.

Tyle pracy w te auto włożyłeś i już chcesz je zmienić?? Czyżby po głowie chodziła ci A4 z 3,0 TDI??

Opublikowano

I jak tu normalnie przy Was funkcjonować. :kox: Wszędzie jakieś pomysły! Gratki tej rozsądnej granicy... :cool1:

Opublikowano

no ładny wynik mi juz bylo mało i zmieniłem na 3.0 d ale nie audi , gdyz nie mogłem nic zadbanego znalezc a szukałem ponad dwa miesiace. a na co ty bedziesz zmieniał??

Opublikowano

No no Irku co tu dużo mówić,chyba koledzy wszystko już napisali, piękny dół i ogólnie równo ten wykresik wygląda pozazdrościć :shocked:

Ty zawsze jesteś o krok przed całą resztą z modzeniem :hi:

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:wink4:trafię Cię gdzieś na mieście :naughty:

Opublikowano

Irek wielki szacun jak zwykle :notworthy: