Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Kolejny dodatek: Lampy tył USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny mod w kierunku US, tylne lampki USA z czerwonym migaczem i obrysem już lecą do mnie, będzie zabawa albo z zieloną żarówką LED w migaczu albo przeniesiemy go do wstecznego, do pełni szczęścia potrzebna jeszcze klapa na tył, taśmą zaznaczona jest obrysówka której niema w lampach EUROPEJSKICH:

1401804842.th.jpg14018048423.th.jpg14018048424.th.jpg

dobry bajerek :naughty:, na allegro są jeszcze kierunki z obrysówką :wink4:

Opublikowano

Kolejny mod w kierunku US, tylne lampki USA z czerwonym migaczem i obrysem już lecą do mnie, będzie zabawa albo z zieloną żarówką LED w migaczu albo przeniesiemy go do wstecznego, do pełni szczęścia potrzebna jeszcze klapa na tył, taśmą zaznaczona jest obrysówka której niema w lampach EUROPEJSKICH:

kolega już ma front US :gwizdanie:

Opublikowano

kolega już ma front US :gwizdanie:

kurcze pomyliłem wątek , myślałem że to auto snake :wallbash:, no to teraz bedzie ładny pakiecik :good:

Opublikowano
  • Autor

tak mam już poliftowe przednie US z obrysówką na ori 2 wloknowej pomarańczowej żarówce.

no w sumie można wyrezac coś takiego, zobaczymy jak będzie świecic na aucie, zawsze można nawiercic wewnatrz i dorzucic jakąs żarówkę 5w w kierunku tej obrysówki co by ładnie świeciła. szukam klapy już od 3 miesiecy i lipa nic niema na polskim allegro, do sedana są chyba ze 3 na allegro do avanta ni huhu

Opublikowano

tak mam już poliftowe przednie US z obrysówką na ori 2 wloknowej pomarańczowej żarówce.

no w sumie można wyrezac coś takiego, zobaczymy jak będzie świecic na aucie, zawsze można nawiercic wewnatrz i dorzucic jakąs żarówkę 5w w kierunku tej obrysówki co by ładnie świeciła. szukam klapy już od 3 miesiecy i lipa nic niema na polskim allegro, do sedana są chyba ze 3 na allegro do avanta ni huhu

do avanta jest przejebka znaleźć, nie widziałem jeszcze na allegro, zostaje tylko rzeźba :naughty:

Opublikowano

koszty które przedstawił kiedyś aju ściągnięcia klapy z US :shocked: były chore

kiedyś ktoś tu pokazywał jak to wyrezać, nic trudnego dla sprawnych rąk, a koszt :good:

Opublikowano
  • Autor

koszty które przedstawił kiedyś aju ściągnięcia klapy z US :shocked: były chore

kiedyś ktoś tu pokazywał jak to wyrezać, nic trudnego dla sprawnych rąk, a koszt :good:

no koszty są chore pozostaje szukac na allegro w rozbitkach albo w de i miec jakies kontakty co by ktoś mógł odebrać.

fakt że można zrobić ale to nie będzie nigdy to samo ;)

Opublikowano

Lampy kolegi mają homologacje? -bo kiedyś w uwaga pirat gliniarz zabrał babce dowód rej.bo miała czerwone kierunki i nie miała na lampie dużego ''E'' w kółku.

Opublikowano
  • Autor

Lampy kolegi mają homologacje? -bo kiedyś w uwaga pirat gliniarz zabrał babce dowód rej.bo miała czerwone kierunki i nie miała na lampie dużego ''E'' w kółku.

co to za pytanie? oczywiście że mają homologację ale na USA, w Polsce nie są dopuszczone do ruchu bo barwa kierunku jest czerwona dlatego będę kombinował z zieloną żarówką led aby światło z czerwonego zmieniło się na żółte, w ostateczności przeniosę kierunek do światła wstecznego i będzie spełniało 2 funkcje.

A co do homologacji to nie wypowiadam się na temat G klasse, X5, Q7 czy jeszcze innych Touaregów które masowo przywożone są z USA i jakoś nikt nie przerabia w nich tylnych ani przednich świateł....

Co do braku homologacji, ostatnio skoczyłem na miasto do sklepu, niestety parking byl zajety wiec musiałem zając czesc chodnika, z racji tego że samochod byl blisko jezdni zostawiłem wlaczone pozycje. wychodze z zakupami a tutaj 2 mundurowych patrzy na moje przednie lampy jak by pierwszy raz na oczy samochod widzieli, otwieram samochod wkladam zakupy a oni do mnie, "To są migacze?" ja mówie nie postojówki, a on załącz pan awaryjne, wlaczylem i widzieli różnice, poszedł popatrzec do tyłu a tam rejstracja prostokątna i pomaranczowy migacz... mundurowy pyta a czemu te lampy z przodu swieca na zółto a tył nie jest USA, a ja mówię bo moja a4 to wersja kanadyjska a oni "aha, ale prosze przerobić lampki bo bedzie dowod zatrzymany", no i pojechali.

oczywiście blefowałem bo niema żadnej a4 w wersji kanadyjskiej :polew: :polew:

mam kumpla który ma Civic mk5 wlasnie w tej wersji i z przodu ma obrysówki a z tylu normalne pomaranczowe i tablice zwykłą...

jak widać zawsze mozna jakis dobry "wałek" sprzedać :kox:

Opublikowano

trzeci rok jeżdzę z czerwonymi kierunkami w tyle i dowód nadal mam :D poprzedni właściciel - mój znajomy jeździł tak po Polsce od momentu kupna i sprowadzenia auta do Polski i raz lub dwa sie doczepili ale tylko pouczenie dostał

Opublikowano

Jak to się mówi, wszystko do czasu :gwizdanie: :cool1:

Niech ktoś ogarnięty wjedzie Ci w d... i powie "a on ma czerwone kierunki, to mnie zmyliło". I po zabawie :wink4:

Oczywiście tego Ci nie życzę, dlatego ogarniaj patent z zielonymi żarówkami

Mnie osobiście osobnicy z przyciemnionymi tylnymi lampami, hidami w lampach lustrach czy kierunkami usa doprowadzają do szału. Egoiści :evil:

Opublikowano

co to za pytanie? oczywiście że mają homologację ale na USA, w Polsce nie są dopuszczone do ruchu bo barwa kierunku jest czerwona dlatego będę kombinował z zieloną żarówką led aby światło z czerwonego zmieniło się na żółte, w ostateczności przeniosę kierunek do światła wstecznego i będzie spełniało 2 funkcje.

A co do homologacji to nie wypowiadam się na temat G klasse, X5, Q7 czy jeszcze innych Touaregów które masowo przywożone są z USA i jakoś nikt nie przerabia w nich tylnych ani przednich świateł....

Co do braku homologacji, ostatnio skoczyłem na miasto do sklepu, niestety parking byl zajety wiec musiałem zając czesc chodnika, z racji tego że samochod byl blisko jezdni zostawiłem wlaczone pozycje. wychodze z zakupami a tutaj 2 mundurowych patrzy na moje przednie lampy jak by pierwszy raz na oczy samochod widzieli, otwieram samochod wkladam zakupy a oni do mnie, "To są migacze?" ja mówie nie postojówki, a on załącz pan awaryjne, wlaczylem i widzieli różnice, poszedł popatrzec do tyłu a tam rejstracja prostokątna i pomaranczowy migacz... mundurowy pyta a czemu te lampy z przodu swieca na zółto a tył nie jest USA, a ja mówię bo moja a4 to wersja kanadyjska a oni "aha, ale prosze przerobić lampki bo bedzie dowod zatrzymany", no i pojechali.

oczywiście blefowałem bo niema żadnej a4 w wersji kanadyjskiej :polew: :polew:

mam kumpla który ma Civic mk5 wlasnie w tej wersji i z przodu ma obrysówki a z tylu normalne pomaranczowe i tablice zwykłą...

jak widać zawsze mozna jakis dobry "wałek" sprzedać :kox:

z tym wstecznym dobry pomysl tylko ze albo trzeba by bylo troche przerobic płytke zeby miala "wejscie" pod zarówke dwu włuknowa albo robic dziure i wsadzać druga żarówke :) ale czy jest sens spuć lampy? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

do wstecznego włoże poprostu żółta zarówke i zamienie piny we wtyczce. zawsze można nawiercic małą dziurkę aby zmiescila sie żarówka 5W i ona będzie uzywana do wstecznego, przepisy mówią że swiatło ma być a nie że ma razić po oczach. bede kombinowac na metodzie prób i błedów co lepiej wyjdzie, myslalem też nad zrobieniem własnej żarówki która bedzie miała diody LED białe i pomarańczowe ale nie wiem jak w praktyce to bedzie sie sprawowac, w zasadzie żadko cofam z włączonym migaczem wiec mysle ze najprostsze rozwiazanie bedzie okej...

Opublikowano

do wstecznego włoże poprostu żółta zarówke i zamienie piny we wtyczce. zawsze można nawiercic małą dziurkę aby zmiescila sie żarówka 5W i ona będzie uzywana do wstecznego, przepisy mówią że swiatło ma być a nie że ma razić po oczach. bede kombinowac na metodzie prób i błedów co lepiej wyjdzie, myslalem też nad zrobieniem własnej żarówki która bedzie miała diody LED białe i pomarańczowe ale nie wiem jak w praktyce to bedzie sie sprawowac, w zasadzie żadko cofam z włączonym migaczem wiec mysle ze najprostsze rozwiazanie bedzie okej...

piny mozna zmienic ale wydaje mi sie ze zrobienie wstecznego i kierunku razem bedzie ok :tongue4: oczywiscie na poczatek trzeba sprobowac zostawic ori tak jak jest :good: