marcuso86 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Witam Posiadam ori nagłośnienie z radiem concert. Jeśli chodzi o tony niskie to nie mam zastrzeżeń, jeśli zaś chodzi o tony wysokie to jest to wg mnie pomylka. Glośniki wysokotonowe są dla mnie koszmarne ,strasznie kują w uszy przy głośnieszym słuchaniu, poprostu bardzo ostro graja. Tak wiec chcialbym je zmienic tylko na jakie zeby wszystko ładnie spasowalo w miejsce ori? Pozdrawiam
rysiuu Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Ile pesos masz do wydania na pare TW?
marcuso86 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Z racji ze trzeba wymienic 4 wiec na całość moge przeznaczyć 200zł
rysiuu Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Z racji ze trzeba wymienic 4 wiec na całość moge przeznaczyć 200zł GMS-25C BLACK http://allegro.pl/gms-25c-black-glosniki-wysokotonowe-jedwab-i1227853428.html Zamykasz się w budżecie i zostanie na dobrą flaszke.
marcuso86 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 A jak sie mają te GMS do HERTZ DT 16 bo przedział cenowy podobny. Pytam bo kompletnie sie w tym nie orientuje a chciał bym zaznać w swoim aucie troszke jakości a przedewszystkim żeby nie raniły moich uszu. Tak czy inaczej jak to wygląda z montażem? Dużo jest rzeźbienia zeby wsadzić inne wysokotonowe w miejsce ori. I jak to wygląda z zwrotnicą, czy ori głośniki mają jedną zwrotnice do niskotonowego i wysokotonowego czy przy kazdym głośniku osobno (wtedy trzeba by zastosować zakupioną z zestawu).
rysiuu Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 DT16 sypią piachem dużo bardziej od gms'ów. Wymiana tweeterów nie jest skomplikowana. Napewno trzeba będzie troszkę przerobić mocowania, ale to żaden kłopot. W ori systemie filtrowany jest jedynie tweeter i na każdą sztukę przypada jeden kondziołek (filtr I-rzędu).
marcuso86 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 Czyli trzeba by zastosować zwrotnice także? Tym samym trzeba demontować cały boczek.
Rekomendowane odpowiedzi