Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Chip a v-tech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym podkręcić moc w samochodzie a6 2.0TDI 170KM z 2010r. i mianowicie mam takie pytanie czy tak jak zapewniają w v-techu ,że nie wykryją tego na serwisie chipu elektrycznego?? jak wiadomo chodzi tutaj o gwarancje aby nie poleciała... ma ktoś może doświadczenie z tego typu problemem ?

Opublikowano

Pewnie mają na mysli boxa że jak będziesz jechał na przegląd to sobie odłączysz i wtedy nie wykryją...no ale box nie jest polecany przez ludzi co trochę mają o tych rzeczach pojęcia...

ps: chyba coś pokręciłeś w swoim opisie...BLB w B8?

Opublikowano

Poza tym przy jakiejkolwiek akcji Audi - aktualizacja softu - pytają czy był robiony jakiś chip i podpisuje się oświadczenie i wtedy ewentualne błędy, problemy bierze się na swoją odpowiedzialność.

Opublikowano
  • Autor

właśnie oni myślą o normalnym programie i gwarantują ,że nie wykryją ... ale ta a6 nie jest moja dlatego tutaj pisze bo większości macie pojęcie o tych sprawach:)

Opublikowano

Kazda ingerencje w soft wykryja w razie jakiejs usterki.

Opublikowano

Kazda ingerencje w soft wykryja w razie jakiejs usterki.

No jasne, przecież tam też pracują spece. W ASO też wgrywają softy.

Opublikowano
  • Autor

czyli definitywnie lepiej nie chipować przez zwykły program? a co myślicie na temat box power ??

Opublikowano

czyli definitywnie lepiej nie chipować przez zwykły program? a co myślicie na temat box power ??

Możesz chipować i liczyć na to, że nic się w międzyczasie nie stanie i gwarancja nie będzie potrzebna. :wink4: Co do boxa to się nie wypowiem. :decayed:
Opublikowano
  • Autor

co myślicie gdybym zrobił coś takiego i umówił się z nimi ,że gdy się coś stanie to wtedy mi wrzucą program seryjny przed serwisem w razie problemu

Opublikowano

co myślicie gdybym zrobił coś takiego i umówił się z nimi ,że gdy się coś stanie to wtedy mi wrzucą program seryjny przed serwisem w razie problemu

I pewnie za to będziesz musiał zapłacić - korekta... :naughty:
Opublikowano
  • Autor

w sumie już umówiłem się na chipa do v-techa w krakowie :) i myślę ,że ustalę z nimi aby mieć takie zabezpieczenie w razie jakiejś awarii ,że przeprogramują na seryjke i bedzie cacy :) wiadomo ,że korekta może kosztować ale lepiej mieć głowę spokojną :)

Opublikowano

w sumie już umówiłem się na chipa do v-techa w krakowie :) i myślę ,że ustalę z nimi aby mieć takie zabezpieczenie w razie jakiejś awarii ,że przeprogramują na seryjke i bedzie cacy :) wiadomo ,że korekta może kosztować ale lepiej mieć głowę spokojną :)

każdy tuner może Ci zrobić taki zabieg

osobiście, nie wybrał bym się do tej firmy :wink4:

Opublikowano

z tego co sie orientuje compsport ma w krk swoj oddział....

za nich możesz byc pewny

Opublikowano
  • Autor

dlaczego odradzacie v-tech? jakieś niemiłe doświadczenia ? hm

Opublikowano

Tutaj kolego możesz poczytać o chiptunerach i może coś znajdziesz dla siebie... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9450.0 :good:

Opublikowano

a mi sie gdzieś o ucho obiło że Compsport robi softy dla któregoś ASO w Krk i nie koliduje to z gwarancją :mysli:

Opublikowano

V-tech rozbija A4 B8. Przyjmuje sprawne oddaje rozbite :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=130621.0

Co prawda v-tech z pomorza ale to v-tech.

Opublikowano

Co prawda v-tech z pomoarza ale to v-tech.

Akurat to ktos ich troche na mine wcisnal i de facto to nie ich wina ze kapelusznik wyjechal z boku a pozniej nie przyznal sie w ubezpieczalni. Pozatym centrala w krakowie to tez inna bajka jesli chodzi o softy niz "programy" wysylane mailem ;)

Opublikowano

Co prawda v-tech z pomoarza ale to v-tech.

Akurat to ktos ich troche na mine wcisnal i de facto to nie ich wina ze kapelusznik wyjechal z boku a pozniej nie przyznal sie w ubezpieczalni. Pozatym centrala w krakowie to tez inna bajka jesli chodzi o softy niz "programy" wysylane mailem ;)

Trochę jednak ich wina, skoro robili jazdy testowe bez wiedzy właściciela. A później umyli ręce i oddali rozbity samochód.

Druga sprawa to te boxy i softy na maila. Być może centrala w Krakowie jest ok ale marka została zmieszana z błotem.

Opublikowano
to nie ich wina ze kapelusznik wyjechal z boku a pozniej nie przyznal sie w ubezpieczalni

Bardzo nam przykro, ale pomyślmy dajemy dobre sprawne auto a po paru godzinach nie ma auta bo "tuner" rozbił je... No niestety to jak u mechanika jak coś zjebi* to poprawia albo kupuje nowe.

Powinni oddać kasę lub przynajmniej zobowiązac się do naprawy auta (choć ja bym miał gdzieś takie auto)

No i na koniec.... testy to nie na drogach :wink4: dobrze podchodzi do tego jedna firma, to klient sprawdza czy jest zadowolony a nie pan z firmy X wsiada i zapierdal@ a później rozbija auto i klops