Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 2.7T] Wykres do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzucam oba wykresy, dwóch różnych softów.

Obecnie jestem na 297KM i 430 niutów i moje odczucia są następujące, autko wydaje sie słabsze(niższy Nm), ale dużo dłużej ciągnie,jest bardziej elastyczne. doładowanie spadło do 1.0-1.1 bara co dla eSy wydaje sie bardziej na miejscu niż poprzednie 1.27, ale zastanawia mnie jedno, dlaczego moment i moc zresztą również jest pofalowana(czuć b. delikatnie) wina pewnie leży po stronie softu bo inaczej tego wytłumaczyć tego nie potrafie.

Ogólnie na ryju Rogal jest :> ale zapewne nie na długo. Przewidywane dalsze zwiększnie momentu. :th:

norbia4s4czipsiw4.th.jpg

Opublikowano

z takim pytaniem idz lepiej na streetracing.pl bo tutaj malo fachowcow jest

Opublikowano
  • Autor

z takim pytaniem idz lepiej na streetracing.pl bo tutaj malo fachowcow jest

Ok, dobry pomysł. Jeżeli jesteś tam zalogowany to może zarzucisz temat i podasz mi linka?
Opublikowano

Taaaa tu same cepy siedzą .

Opublikowano
:kox:
Opublikowano

ono, skoro wiesz to sie wypowiedz :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Taaaa tu same cepy siedzą .

I pijaki, a wszystkie pijaki to złodzieje :polew:[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2007, 18:15 _________________________________________________Genaralnie kuva piszemy na temat :polew:

forum Cipo może :polew:

Opublikowano

Norbi. Zrob test specjalnie dla Kunio. zarejestruj sie i wrzuc logi na streetracing.pl. Zobaczymy czy beda sie posty roznic od tych co pisane by byly tutaj. Wyniki moga byc zadziwiajace :D

Opublikowano

moment i moc zresztą również jest pofalowana(czuć b. delikatnie)

Sprawdz turbiny ( lub Ktoras z nich), moze byc juz luzik na walku i to powoduje falowanie przy pewnych predkosciach obrotowych wirnika. :drunk:

Opublikowano

Norbi sprawdzales te male czarne pudełeczka co ctv pokazywal na Zlocie .... :kox:

po przeczytaniu forum AKP .... :naughty:

[z tego co napisał Leo (znawca turbo benzin) na AKP wyglada ze wszystko jest w porzadku ... wiec chyba mozna zamknac .... :kox: ]

Opublikowano

Norbi. Zrob test specjalnie dla Kunio. zarejestruj sie i wrzuc logi na streetracing.pl. Zobaczymy czy beda sie posty roznic od tych co pisane by byly tutaj. Wyniki moga byc zadziwiajace :D

i co znalazl sie jakis specjalista? Cos nie widac... :polew:

poradzilem zeby zapytal na sr bo tam wiecej osob mialo do czynienia z 2.7BiT.

nowe turbiny i luz na walku LOL

Dla mnie to nie masz sie czym przejmowac. Ty chyba falowania nie widziales... :)

Opublikowano

Turbiny masz wpożadku , nawet jesli któraś jest w minimalnie gorszym stanie nie odczujesz tego ponieważ i tak oba strumienie powietrza sie spotykaja przed przepustnica mieszając sie i tym samym wyrównując jakiekolwiek rozbiezności.

Co do wykresu to wszystko jest wpożadku u mnie też tak jest że czuć miejsca gdzie jest intensywniej podlane paliwem żeby to wygładzić trzeba posiedzieć nad mapami a i tak najprawdopodobniej nie da sie tego zupełnie zlikwidowac, wykresy które ja widziałem mają pofalowania.

Przykładowo podaje linka do firmy która zajmuje sie chiptuningiem w niemczech a którego to chipa ja sam posiadam widac z danych że twój program musi być mocno poprawiony wzgledem niemieckich standardów : http://www.tuner.at/chiptuning.php?hersteller=854&modell=7673&chip=30011

dodam tylko że wcale to nie sa najmocniejsze chipy na rynku bo sa takie po 316KM i 500NM. Generalnie potwierdziłem już osiągi mojego auta i sa zgodne z danymi produceta nadmienie że jechałem z pasażerem i 3/4 baku paliwa wiec jestem w stanie zrobic lepsze czasy sam.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

moment i moc zresztą również jest pofalowana(czuć b. delikatnie)

Sprawdz turbiny ( lub Ktoras z nich), moze byc juz luzik na walku i to powoduje falowanie przy pewnych predkosciach obrotowych wirnika. :drunk:

A na poprzednim programie by nie falowało?

to raczej nie turbawki[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2007, 11:21 _________________________________________________

Norbi sprawdzales te male czarne pudełeczka co ctv pokazywal na Zlocie .... :kox:

po przeczytaniu forum AKP .... :naughty:

[z tego co napisał Leo (znawca turbo benzin) na AKP wyglada ze wszystko jest w porzadku ... wiec chyba mozna zamknac .... :kox: ]

Tak szefie. DV-y trzymają :>[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2007, 11:22 _________________________________________________

Turbiny masz wpożadku , nawet jesli któraś jest w minimalnie gorszym stanie nie odczujesz tego ponieważ i tak oba strumienie powietrza sie spotykaja przed przepustnica mieszając sie i tym samym wyrównując jakiekolwiek rozbiezności.

Co do wykresu to wszystko jest wpożadku u mnie też tak jest że czuć miejsca gdzie jest intensywniej podlane paliwem żeby to wygładzić trzeba posiedzieć nad mapami a i tak najprawdopodobniej nie da sie tego zupełnie zlikwidowac, wykresy które ja widziałem mają pofalowania.

Przykładowo podaje linka do firmy która zajmuje sie chiptuningiem w niemczech a którego to chipa ja sam posiadam widac z danych że twój program musi być mocno poprawiony wzgledem niemieckich standardów : http://www.tuner.at/chiptuning.php?hersteller=854&modell=7673&chip=30011

dodam tylko że wcale to nie sa najmocniejsze chipy na rynku bo sa takie po 316KM i 500NM. Generalnie potwierdziłem już osiągi mojego auta i sa zgodne z danymi produceta nadmienie że jechałem z pasażerem i 3/4 baku paliwa wiec jestem w stanie zrobic lepsze czasy sam.

pozdro

Już usłyszałem opinie,że program jest ok i faktycznie można zrobić korekte żeby to falowanie ustało(Rogal mailuj do Finlandii!!!!!), ale jest to tak delikatne,że w zasadzie gdyby nie wykres to trudno byłoby to zauważyć.

Jakim momenten dysponuje Twoja eSa? Rozumiem ,że jest po sofcie.

Opublikowano

IMO wszystko jest OK. Zagłębienie w wykresie jest tak małe, że aż pomijalne.

Generalnie drugi wykres podoba mi sie duzo bardziej - przebieg momentu jest dużo bardziej płaski, co naturalnie skutkuje wyższą mocą max.

Z momentem na niskich obrotach bym nie przesadzał - jest to szkodliwe dla silnika, turbin i wręcz zabujcze dla sprzęgła. 1-1.1bar doładowania max to naprawdę wszystko czego ci trzeba.