Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wyświetlacz FIS z anglika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy angielska wersja licznika zawiera identyczny wyświetlacz FIS ?

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Tak, generalnie cały licznik jest taki sam, tylko przeskalowany w milach, oczywiście można to zmienić.

Opublikowano

wystarczy zmeinić tarcze i przekodowac. a jak bedzie z beny to trzeba wgrać wsad.

Opublikowano

wystarczy zmeinić tarcze i przekodowac. a jak bedzie z beny to trzeba wgrać wsad.

Tarczę można tylko przełożyć jeżeli to przedliftowy licznik, jeżeli chodzi o polifta to po przełożeniu tarcz prędkościomierz będzie przekłamywał, trzeba również zmienić wsad.

Opublikowano
  • Autor

Ok. dzięki wszystkim....

Opublikowano

A ja mam pytanie odnośnie liczników angielskich, jak tam jest z przebiegiem? podany jest tam w milach? Da sie to jakoś zmienić?

Opublikowano

A ja mam pytanie odnośnie liczników angielskich, jak tam jest z przebiegiem? podany jest tam w milach? Da sie to jakoś zmienić?

w każdym da się zmienić z mil na kilometry i odwrotnie.
Opublikowano

Tak jest w B6 ,B7 zrobisz to bez problemu w B5 potrzebny jest Vag do tego zabiegu.Zmieniasz kodowanie z 4 na 1 i po bólu.

Opublikowano

Tak jest w B6 ,B7 zrobisz to bez problemu w B5 potrzebny jest Vag do tego zabiegu.Zmieniasz kodowanie z 4 na 1 i po bólu.

w b6 też tylko vag :wink4:
Opublikowano

czyli nie trzeba się obawiać kupować angielskich liczników? przedliftowych, bo takowy mnie interesuję. Trzeba tam zmienić tylko tarczę, która moge wziąć ze swojego starego licznika, i zmienić VAG-COM, przez taki zwykły kabelek dostepny na allegro kodowanie licznika, i to wsio? mam licznik jakby EU ? :naughty:

a i przy okazji zapytam jaka jest różnica w zegarachod benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa?

Opublikowano

jaka jest różnica w zegarach od benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa?

przede wszystkim obrotomierzem,bo diesel nie kręci się tak wysoko,jak benzyna :wink4:
Opublikowano

w b6 też

:confused4: a miało być łatwiej.Tak czy inaczej iwadrian dzięki że mi to pokazałeś :good:

Opublikowano

panowie, a w Angielskich licznikach to jak fis pokazuje spalanie? na ile? w na 100 mil? czy jakoś inaczej?

Opublikowano

panowie, a w Angielskich licznikach to jak fis pokazuje spalanie? na ile? w na 100 mil? czy jakoś inaczej?

Po przekodowaniu na km pokazuje w km.

czyli nie trzeba się obawiać kupować angielskich liczników? przedliftowych, bo takowy mnie interesuję. Trzeba tam zmienić tylko tarczę, która moge wziąć ze swojego starego licznika, i zmienić VAG-COM, przez taki zwykły kabelek dostepny na allegro kodowanie licznika, i to wsio? mam licznik jakby EU ? :naughty:

a i przy okazji zapytam jaka jest różnica w zegarachod benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa?

Kupiłem kiedyś licznik angielski z benzyny i się okazało, że nie miał diody w miejscu kontrolki grzania świec (wywalało m.in. błąd o spalonej "żarówce" na vagu).

Także kupując do diesla taki licznik lepiej uważać ;)

Opublikowano

Ale powiedzmy przed przekodowaniem, podłaczam taki i co mi pokazuje w spalaniu?

Oraz powiedzmy jeśli on jest od benzyny, to przed przekodowaniem jak on będzie działał?

Opublikowano

Jeśli będzie miał ustawione mile, to i spalanie pokaże na mile i raczej to będzie w okolicach 60 mil ;)

Jeśli nie przekodujesz to będzie działał, ale będzie źle wskazywał obroty, a na fisie wszystko w milach i pewnie też źle, bo będzie nieprawidłowo liczył spalanie..

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o przelutowanie tylko wyświetlacza licznik zostawię swój....wtedy pokazuje chyba wszystko ok ?

Opublikowano

Tak, to to samo.