tomgra Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Witam Mam pytanie czy angielska wersja licznika zawiera identyczny wyświetlacz FIS ? Pozdrawiam Tomek
bin85 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Tak, generalnie cały licznik jest taki sam, tylko przeskalowany w milach, oczywiście można to zmienić.
Gwerty Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 wystarczy zmeinić tarcze i przekodowac. a jak bedzie z beny to trzeba wgrać wsad.
bin85 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 wystarczy zmeinić tarcze i przekodowac. a jak bedzie z beny to trzeba wgrać wsad. Tarczę można tylko przełożyć jeżeli to przedliftowy licznik, jeżeli chodzi o polifta to po przełożeniu tarcz prędkościomierz będzie przekłamywał, trzeba również zmienić wsad.
pawlopwl Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 A ja mam pytanie odnośnie liczników angielskich, jak tam jest z przebiegiem? podany jest tam w milach? Da sie to jakoś zmienić?
iwadrian Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 A ja mam pytanie odnośnie liczników angielskich, jak tam jest z przebiegiem? podany jest tam w milach? Da sie to jakoś zmienić? w każdym da się zmienić z mil na kilometry i odwrotnie.
ALBINEK Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Tak jest w B6 ,B7 zrobisz to bez problemu w B5 potrzebny jest Vag do tego zabiegu.Zmieniasz kodowanie z 4 na 1 i po bólu.
iwadrian Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Tak jest w B6 ,B7 zrobisz to bez problemu w B5 potrzebny jest Vag do tego zabiegu.Zmieniasz kodowanie z 4 na 1 i po bólu. w b6 też tylko vag
pawlopwl Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 czyli nie trzeba się obawiać kupować angielskich liczników? przedliftowych, bo takowy mnie interesuję. Trzeba tam zmienić tylko tarczę, która moge wziąć ze swojego starego licznika, i zmienić VAG-COM, przez taki zwykły kabelek dostepny na allegro kodowanie licznika, i to wsio? mam licznik jakby EU ? a i przy okazji zapytam jaka jest różnica w zegarachod benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa?
domjenick Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 jaka jest różnica w zegarach od benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa? przede wszystkim obrotomierzem,bo diesel nie kręci się tak wysoko,jak benzyna
ALBINEK Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 w b6 też a miało być łatwiej.Tak czy inaczej iwadrian dzięki że mi to pokazałeś
pawlopwl Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 panowie, a w Angielskich licznikach to jak fis pokazuje spalanie? na ile? w na 100 mil? czy jakoś inaczej?
pawelwor Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 panowie, a w Angielskich licznikach to jak fis pokazuje spalanie? na ile? w na 100 mil? czy jakoś inaczej? Po przekodowaniu na km pokazuje w km. czyli nie trzeba się obawiać kupować angielskich liczników? przedliftowych, bo takowy mnie interesuję. Trzeba tam zmienić tylko tarczę, która moge wziąć ze swojego starego licznika, i zmienić VAG-COM, przez taki zwykły kabelek dostepny na allegro kodowanie licznika, i to wsio? mam licznik jakby EU ? a i przy okazji zapytam jaka jest różnica w zegarachod benzyny a diesela? czy problem będzie tylko w podłączeniu spalania do fisa? Kupiłem kiedyś licznik angielski z benzyny i się okazało, że nie miał diody w miejscu kontrolki grzania świec (wywalało m.in. błąd o spalonej "żarówce" na vagu). Także kupując do diesla taki licznik lepiej uważać
pawlopwl Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Ale powiedzmy przed przekodowaniem, podłaczam taki i co mi pokazuje w spalaniu? Oraz powiedzmy jeśli on jest od benzyny, to przed przekodowaniem jak on będzie działał?
pawelwor Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Jeśli będzie miał ustawione mile, to i spalanie pokaże na mile i raczej to będzie w okolicach 60 mil Jeśli nie przekodujesz to będzie działał, ale będzie źle wskazywał obroty, a na fisie wszystko w milach i pewnie też źle, bo będzie nieprawidłowo liczył spalanie..
tomgra Opublikowano 24 Września 2010 Autor Opublikowano 24 Września 2010 Chodzi mi o przelutowanie tylko wyświetlacza licznik zostawię swój....wtedy pokazuje chyba wszystko ok ?
Rekomendowane odpowiedzi