Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Castrol Edge zamiast slx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wymieniam olej i nie moge znalezc Castol SLX , czy moze byc Castol Edge o normalch VW 504 00/507 00.

Mieszakm w uk i nie maja SLX .

Co mysliicie ??

Pozdro[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2010, 19:58_________________________________________________Znaczy sie znalazlem SLX ale po 1 litr ;/

Opublikowano

Witam!

Ja też do tej pory śmigałem na Castrol'u SLX Professional 5W40 VW 505.01. Niestety tego oleju już nie kupimy - zaprzestano jego produkcji a jak znajdziesz gdzieś to stary zapas i będzie miał starą datę produkcji (2006r). Sprawdzałem to w Polsce.

Myślę że Castrol Edge 504 00/507 00 to chyba nie do pompowtrysków. Ja jeżdżę teraz na Castrol Edge Turbodiesel 5W40 VW 505.01 typowy olej dla silników z PD - i jest OK.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam!

Ja też do tej pory śmigałem na Castrol'u SLX Professional 5W40 VW 505.01. Niestety tego oleju już nie kupimy - zaprzestano jego produkcji a jak znajdziesz gdzieś to stary zapas i będzie miał starą datę produkcji (2006r). Sprawdzałem to w Polsce.

Myślę że Castrol Edge 504 00/507 00 to chyba nie do pompowtrysków. Ja jeżdżę teraz na Castrol Edge Turbodiesel 5W40 VW 505.01 typowy olej dla silników z PD - i jest OK.

Pozdrawiam!

Mylisz się Castrol Edge 5w40 504/7.00 to olej do pompowtrysków ale przeznaczony głównie do silników z DPF Można go stosować również bez DPF A slx to produkt warsztatowy a edge "sklepowy" :wink4:

Opublikowano

a mobil one formula esp norma 507.00/504.00 jest dostepny?

duzo lepszy jest niz edge

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2010, 03:53_________________________________________________

przeciez castrol edge TD 5w40 505.01 to polsyntetyk,

norma 507.00 jest wlasnie do PD, spelnia wymogi pod dpf, - swoja drogą gdyby chcialo sie wysilic to byscie znalezli watek nt olejow :kwasny:

Opublikowano

Wiatm!

przeciez castrol edge TD 5w40 505.01 to polsyntetyk

No - jeśli wg Ciebie olej o oznaczeniu 5W40 to półsyntetyk to gratuluję wiedzy!

Wczoraj w moją wypowiedź wkradła się nieścisłość - byłem zmęczony po pracowitym dniu. Miałem na myśli, że olej o oznaczeniu 504 00/507 00 to olej do serwisowania auta w systemie Longlife. Ponadto Kolega Paszczak nie napisał w jakim systemie wymiany oleju serwisował swoje autko. Nie każdy użytkownik auta preferuje oleje typu LL.

Pozdrawiam