Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak podnieść zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1001731d.jpg

u mnie 1BE na 18" wygląda tak, delikatnie niżej niż seria a bez większych problemów z jazdą, choć czasami gdzieś przytre o wyższy próg :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nieźle to wygląda, ja właśnie zastanawiałem się bo niedługo zmienię komplet (amor +sprężyny)1BA na 1BE czy 17 czy 16 kupić. Ale wybrałem 16 niestety bo mam trochę dziurawe drogi w okolicy. Jak to jest bo czytałem, że do amorków 1BA można zakładać sprężyny 1BE.daje rade takie połączenie?

Opublikowano

ja też zamierzam zmienić na ori bo kupiłem na eibachach +ori amory, ale teraz to już nie wiem które mam założyć 1BA czy 1BE :mysli: może coś poradzicie (a jaka jest między nimi różnica)???

Opublikowano

nieźle to wygląda, ja właśnie zastanawiałem się bo niedługo zmienię komplet (amor +sprężyny)1BA na 1BE czy 17 czy 16 kupić. Ale wybrałem 16 niestety bo mam trochę dziurawe drogi w okolicy. Jak to jest bo czytałem, że do amorków 1BA można zakładać sprężyny 1BE.daje rade takie połączenie?

daje rade

ja też zamierzam zmienić na ori bo kupiłem na eibachach +ori amory, ale teraz to już nie wiem które mam założyć 1BA czy 1BE :mysli: może coś poradzicie (a jaka jest między nimi różnica)???

-15 mm

Opublikowano
:hi: zdjąłem springi 1BE -20mm założyłem sprężyny 1BA dla komfortu jazdy po progach dziurawych i żeby krawężnika przodem nie przycierać, jest ok. Amorki ori zostały i dają radę. Mam v-kę, jak by ktoś chciał to za 360 kpl springów albo wymiana na 2 szt zimówek nowych 195/65/15. Pozdro.
Opublikowano

sprężyny mają jakieś kolory?? jakie ma 1BA a jakie 1BE??? muszę wiedzieć czego szukać na szrocie :>

Opublikowano

sprężyny mają jakieś kolory?? jakie ma 1BA a jakie 1BE??? muszę wiedzieć czego szukać na szrocie :>

sprężyny mają kolorowe kropki alteraz nie pamiętam jakie kolory do jakich sprężyn :embarrassed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem na 1be aktualne zdjęcie

DSC00425.jpg

DSC00430.jpg

Opublikowano

Są jakieś springi które podniosą autko wyżej niż na 1ba?? Cos w rodzaju audi Allroad...:)

Opublikowano

a jakie masz fele? Przymierzałem koło 15 cali stalowe z opona zimową 205/65/15, nic nie ocierało przy kręceniu kierą na postoju a było odczuwalnie wyżej jak na 195/65/15 i zawieszeniu 1BA. Wypasnie wyglądało, jak kaska wpłynie jakaś to kupuje takie laczki na zime. Na lato mam 17 225/45, nic nie kombinuje. Narka

Opublikowano

O oponach też myślałem :> :> ale teraz o sprężyny pytam czy są jakieś wzmacniane żeby jeszcze wyżej stało autko niż na 1ba...