Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czy tak przebiega chip tuning?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj byłem na chipie w firmie Digitech w katowicach (http://www.chiptuning.katowice.pl/chiptuning.html) i szef firmy chciał mi coś przelutowywać w sterowniku komputera, ale brakowało mu czegos i nie zrobil chipa.

Dlatego mam pytanie, czy chip na tym polega? czy mozna bez ingerencji mechanicznej go przeprowadzic?

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Opublikowano

w Twoim stertowniku trzeba wylutowac stare kosci, zcztac ori soft [w przypadku gdy tuner nie posiada w swojej bazie takowego oryginalu], zmodyfikowac go, zgrac na nowe kosci pamieci i wlutowac spowrotem w sterownik [bezposrednio badz najpierw podstawki i w nie wlozyc zaprogramowane kosci]

inne metody w Twoim przypadku nie ma ...

Opublikowano

To w każdym AFN -ie tak się lutuje :kox: Czy tylko przed 1998r?

Opublikowano

To w każdym AFN -ie tak się lutuje :kox: Czy tylko przed 1998r?

w każdym

Opublikowano

Aha ok Dzieki za odpowiedź :)

Opublikowano

zalezy gdzie chcesz robić program od 1000-1500zł :gwizdanie:

chyba ze sie na grupowe załapiesz to bedzie taniej :gwizdanie:

wystarczy poszukac

Opublikowano

ja sie podepne do tematu:)

Zastanawiam sie na wiruskiem do swojej "buma" ale pytanie takie, wolablym aby ktos mi sprawdzil stan auta czy sie oplaca w nim ingerowac, czy zostawic seryjnie. Do poprawnego chipa potrzebny jest w miare dobra turbina i co jeszcze? kiedys bylem na spocie w K-cach z kumplem to mi koledzy zrobili vaga, ale przeplywka cos szwankowala i termostat i nie dało sie wiarygodnego zrobic testa:/ (juz wymienilem na nowego bosha). Chyba bym musial ponownie tam do Was podjechac by posprawdzac na vagu...

Opublikowano

ja sie podepne do tematu:)

Zastanawiam sie na wiruskiem do swojej "buma" ale pytanie takie, wolablym aby ktos mi sprawdzil stan auta czy sie oplaca w nim ingerowac, czy zostawic seryjnie. Do poprawnego chipa potrzebny jest w miare dobra turbina i co jeszcze? kiedys bylem na spocie w K-cach z kumplem to mi koledzy zrobili vaga, ale przeplywka cos szwankowala i termostat i nie dało sie wiarygodnego zrobic testa:/ (juz wymienilem na nowego bosha). Chyba bym musial ponownie tam do Was podjechac by posprawdzac na vagu...

raczej :gwizdanie:

ja ci powiem tak jak masz zmiar go sprzedawać w tym roku to nie rób ale jesli nie to warto zrobić, a doprowadzenie do zdrowej serii nie jest trudne no chyba że całkowicie juz nie jezdzi

Opublikowano

nie, sprzedac nie ma mowy:) dopiero co mu wymienilem caly zestaw tarcz, klockow P+T texstara, za fajny by sprzedawac:) Mialem juz gostka nagranego z wiruskiem za 500zł po znajomosci od kumpla ale 180km ode mnie Tychy-Zakopane :) noi zima zastała i temat ucichł a tu na forum widze ze sa zapisy na grupowe ale od 900+ zl ( ale za to hamownia itd sprawdzenie auta a nie tylko wgranie w kosci nowego softa)...

ps. a ten mechanik mowil ze jak nie chce jechac tyle km to zebym wyslal mu sam sterownik silnika on tam wgra wiruska i autko bedzie chulac, ale niepowinno sie wgrac i z autem sprawdzic jak sie auto zachowuje itd.?? zeby nie skopac ze nie bedzie auto chodzic...

Opublikowano

Witam

Wczoraj byłem na chipie w firmie Digitech w katowicach (http://www.chiptuning.katowice.pl/chiptuning.html) i szef firmy chciał mi coś przelutowywać w sterowniku komputera, ale brakowało mu czegos i nie zrobil chipa.

Dlatego mam pytanie, czy chip na tym polega? czy mozna bez ingerencji mechanicznej go przeprowadzic?

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Brakło mu pewnie postawek PLCC32 pod nowe kości :cool1: