Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zablokowany zawór uszkodził tłok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. zdarzyła mi się nieprzyjemna rzecz mianowicie podczas jazdy samochód nagle stracił moc i coś zaczęło mocno stukać. od razu się zatrzymałem. Mechanik rozebrał samochód. okazało się ze zawór zablokował się w gnieździe głowicy a obracający się wałek rozrządu 'ściął' szklankę. po wyjęciu głowicy okazało się na dodatek że tłok uderzający w zablokowany zawór uległ uszkodzeniu. nie wiem czy komuś coś takiego się zdarzyło jeżeli tak dajcie znać bo zastanawiam się dlaczego? no i niestety muszę kupić nowy silnik bo naprawa jest nieopłacalna. Zastanawiam się czy nie możnaby wstawić silnika 130 KM bo podobno one się dużo nie różnią. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? dzięki za info.

Opublikowano

U mnie pekla szklanka popychacza i tez zawory na jednym cylindrze zrobily sieke z tloka...

Opublikowano
  • Autor

a jak z tą wymianą silnika czy mozna bez problemu wrzucic 130 konny motor? np AWX?

Opublikowano

tak, poszukaj jest na forum

Opublikowano

a jak z tą wymianą silnika czy mozna bez problemu wrzucic 130 konny motor? np AWX?

AWX AVF ASZ ARL pasuja,z tym ze do poprzecznego trzeba przełożyć smok miskę olejowa i trzeba uwazac na podstawe filtra w poprzecznych nowszych sa 2 rodzaje jedna nie pasuje.

Opublikowano

Seba robil z VP na PD a to całkiem inna bajka.

Opublikowano
  • Autor

najgorsze jest to że mieszkam teraz w irlandii i dzisiaj pół dnia dzwoniłem po szrotach i nigdzie nie mają takiego silnika :wallbash:

Opublikowano

Poszukaj na Ebay , kupowałem już tam silniki :good:

Opublikowano
  • Autor

no dzięki kolego. problem jest w tym że na irlandzkim ebay-u nic nie ma wszystko jest z UK. A masz może jakieś kontakty ze sprawdzonymi miejscami? i ogólnie zadowolony byłeś z tych silników z ebay-a?

Opublikowano

Kupowałem dwa razy, jeden BKD 2.0 TDI drugi AWX 1.9 TDI .Może mi się udało bo silniczki pierwsza klasa. Kupiłem po prostu z Ebuya . Popatrz na UK. może prześlą.

Opublikowano

SEBA 1-2 robił takiego swap-a :good:

Dudi75 wkładał AWX zamiast 1Z :good:

Opublikowano
  • Autor

a czy może być to silnik nowszy? nie wiem właśnie do którego roku wychodziły ajm-y czy awx-y? bo znalazłem tu silnik 1.9 TDI 115 KM i jest z 2005 roku...

Opublikowano

a czy może być to silnik nowszy? nie wiem właśnie do którego roku wychodziły ajm-y czy awx-y? bo znalazłem tu silnik 1.9 TDI 115 KM i jest z 2005 roku...

AWX wychodził w B6 czyli od 2002

Opublikowano

AWX wychodził w B6 czyli od 2002

2001 dokładnie :good:

Opublikowano

AWX wychodził w B6 czyli od 2002 ]

2001-2004 AWX i AVF.AJM do 2001

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki. czyli gdybym znalazł AWX-a np. z 2003 roku nie będzie on się różnił od mojego ajm-a i mogę go spokojnie pakować?[br]Dopisany: 01 Październik 2010, 11:27_________________________________________________Koledzy chciałem jeszcze się upewnić jak to jest z tą zmianą mojego ajm na awx bo znalazłem tutaj np. awx z 2005 roku. podejrzewam ze jest on z passata bo awx w audi wychodził do 2003 z tego co wyczytałem. czym tak naprawdę rózni się ajm od awx czy turbo jest to samo? czy przy wymiane wystarczy zmienić program w kompie czy trzeba coś wymienić?