carter222 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Moja audiczka jest w kolorze bardzo ciemnym grafitowym wpadającym w czarny - metalic (nie wiem jak ten odcień dokładnie się nazywa), zamierzam ją przelecieć właśnie tym woskiem (do koloru czarnego). Interesuje mnie głównie czy nie pozostawia białych smug po woskowaniu, no i oczywiście czy go polecacie? Ewentualnie jeśli ktoś miał ten wosk, a teraz używa lepszego to proszę o podpowiedź co kupić. PS. (do Admina) Przydał by sie dział - Detailing, gdyż coraz więcej osób zwraca uwagę na to jak wygląda jego Audi
Madbar Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Zanim pouczysz Admina, to zobacz powdwieszony temat o pielęgnacji Auta. W tym samym dziale, tylko spójrz do góry..... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1514.0 . A co do koloru auta, to jest on na wlepce w książce gwarancyjnej albo w środku w aucie. To jest ta sama wlepka, na której są kody produkcyjne auta.
Miszka82 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 ja to stosowałem, na ciemnym kolorku za***isty efekt zwłaszcza w nocy, na srebrze praktycznie nie widać różnicy, tani dobry środek.
GRYFI Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Ja stosuję tylko turtle wax i jestem bardzo zadowolony- dużo łatwiej się poleruje niż np. T-cut i nie zostawia żadnych śladów. Bardzo łatwo jest go też usunąć z uszczelek jak ci się trafi niefarcik i zadaleko zajedziesz :>
songo Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 efekty turtle wax poznałem jakieś 2 miesiące temu na autkach mojego kuzyna i brata(kia i jeep grand cherokee-oba czarne) efekt zajebi....ty. naprawdę polecam
iwadrian Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Stosowałem pasty koloryzujące turtle wax na lakier czerwony i czarny i efekty przerosły moje oczekiwanie, bardzo dobre środki
bryleks Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Nie stosowałem nigdy tego środka, więc na jego temat nie będę się wypowiadał, ale... jeśli planujesz zabezpieczyć autko na zimę to na chwilę obecną najlepszym woskiem będzie Collinite 476 (jak na dobry wosk wcale nie jest drogi ~ 70zł). Na początek dobrą opcja jest również zakup testera FinishKare 1000P (~17zł) i na próbe można sobie wywoskować, starczy spokojnie na dwa razy jak nie więcej. PS Pamiętaj, że samo woskowanie to, jakby dobrze policzyć, dopiero z piąty ostatni etap "picowania" bryki. Samo nawoskowanie da może i niezły efekt na początek, ale będzie on krótkotrwały.
Rekomendowane odpowiedzi