Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wymiana płynu chłodniczego w samochodach z instalacją gazową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do wymiany płynu chłodniczego w mojej Audiczce i mam małą zagwostkę.

Otóż sama wymiana płynu to prościzna, ale od marca mam założoną instalację LPG BRC Sequent 24 i wiem, że owa instalka ingeruje w układ chłodzenia, boję się, że mogę coś popsuć.

I teraz pytanie: Czy przy wymianie płynu trzeba wykonać jakieś dodatkowe czynności (odpowietrzenie parownika?), czy wystarczy normalna procedura?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jezeli masz normalnie podłaczony parownik to nie ma różnicy w wym płynu, czasem zdaza sie, że jakis genialny gaziarz źle podłaczy parownik w układ to moze sie zapowietrzyc parownik.

Opublikowano

myśle że nie powinno być różnicy tak jak kolega pisze jeśli parownik jest podłączony prawidłowo... a np jeśli chodzi o poziom płynu chłodnieczego w zbiorniczku to powinno być go troche wiecej niż w autach bez gazu

Opublikowano

myśle że nie powinno być różnicy tak jak kolega pisze jeśli parownik jest podłączony prawidłowo... a np jeśli chodzi o poziom płynu chłodnieczego w zbiorniczku to powinno być go troche wiecej niż w autach bez gazu

Dlaczego więcej płynu powinno być ??

Opublikowano

akurat mam tą samą instalacje i pare dni temu wymieniłem płyn i nic mu nie jest

Opublikowano

mam instalke sekwencyjna Stag 4, ostatnio wymienialem termostat wraz z plynem tak jak w aucie bez gazu, zadnej innej kombinacji i wszystko jest ok, wiec jesli jest wszystko ok podlaczone to wymieniaj

Opublikowano

ja u siebie tez miałem wymieniany płyn chłodniczny własnie przy okazji termostatu, i nic się nie działo z instalacją, tak jak piszą chlopaki wyżej, wymieniaj :cool1: