Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Moje Audi A4 2.8 quattro ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Był Citroen ZX 1.4 8V niestety na chwilę obecną zdjęcia żadnego znaleźć nie mogę

Potem było Mitsubishi Galant MK V w wersji US z silnikiem 2.4 w automacie notabene szczerze odradzam takiego połączenia z tak ciężkim autem ;)

zdjcie1883.th.jpgzdjcie1880.th.jpg

Kolejne auto to Rover 200 1.4 is

0093r.th.jpg0074n.th.jpg

Następnie Fiat Marea 1.9 JTD

dsc01036d.th.jpgdsc01030b.th.jpg

Jest Audi A4 2.8 V6 174 KM AAH Quattro

MODEL: AUDI A4 B5

SILNIK: 2.8 AAH 174 KM

UKŁAD DOLOTOWY: seria

UKŁAD WYDECHOWY: seria

ELEKTRONIKA: elektryczne lusterka podobno mają się też podgrzewać, 4x szyby elektryczne wraz z domykaniem z kluczyka, centralny zamek, podgrzewane spryskiwacze

UKŁAD NAPĘDOWY: quattro nic dodać nic ująć

ZAWIESZENIE: seria

OPONY i FELGI: 195/65/R15 zimówki na jakiejś seryjnej feldze

UKŁAD HAMULCOWY: seria na dotarciu ;P

BODY-KIT: pozbawiony oznaczeń przez poprzedniego właściciela

ŚRODEK: welur, tylna klapa dzielona asymetrycznie, mieszek widoczny na zdjęciach już ogarnięty na czarny, skórzana gałka zmiany biegów, nakładki na pedały bo oryginalne były w opłakanym stanie o ile starcie do blachy można nazwać stanem...

CAR-AUDIO: JVC KD-AVX11, przednie głośniki seria...

PLANY: ponaprawiać to co popsuł poprzedni właścieciel t.j.

otwierane podstawki na kubki między siedzeniami 60% done...

elektryczne lusterka - prawie działa do lewego czekam na wkład elektryczny i lustro czy wkład z lustra jak zwał tak zwał...

oświetlenie wnętrza powyrywane przełączniki... 1 done jeszcze zostały 2 tylne w słupkach ;)

oświetlenie tylnej rejestracji... zrobione, powymieniał ktoś żarówki, ale zapomniał że kable jeszcze trzeba podpiąć

mocowanie oświetlenia bagażnika

sprzęgło w sumie najważniejsza rzecz bo za wiele go nie zostało...

bagażnik głośnik basowy stx ap-300 pozostałość ze starego auta wraz ze wzmacniaczem carpower hpb-1502 na moje potrzeby grało znośnie i mam nadzieję, że tutaj będzie tak samo...

DALSZE PLANY: Jakaś felga na lato 16", 17" się zobaczy...

Wsadzić coś w przednie drzwi bo to co jest to jest tragedia dla uszu...

c152378091.th.jpg

c152378092.th.jpg

c152378093.th.jpg

c152378094.th.jpg

c152378095.th.jpg

c152378096.th.jpg

c152378097.th.jpg

c152378098.th.jpg

Zdjęcia z aukcji internetowej wkrótce o ile będzie lepsza pogoda zrobię własne ;)

Efekt pracy po wymianie wszystkich żaróweczek w desce bo większej połowy oświetlenia już nie było nie mówiąc o tym że jak się jechało w nocy to po ciemaku ciężko było cokolwiek ustawić na climatronicu... :D:D

20101002355.th.jpg

20101002356.th.jpg

Od takie 2 nowe detale ;P, bo pedał sprzęgła i hamulca to już tragedia była nie dość, że guma zdarta to sprzęgło tak wykatowane, że do połowy już blacha właściwie aluminium wytarte było.

20101006381.th.jpg

20101006382.th.jpg

a tutaj 2 zdjęcia zrobione gdzieś na szybko:

20100930350.th.jpg

20100930351.th.jpg

Opublikowano

ogólnie autko niczego sobie :good:

na wstępie wywal ten mieszek i odezwij się do gościa raggaman on ma mieszki z zajebistej skóry w dobrej cenie :decayed:

i co rezaj bo masz w czym...

Opublikowano
  • Autor

Mieszek już został ogarnięty ;P bo też była dla mnie tragedia ;P jest w tej chwili czarny skóra to raczej nie jest, ale pasuje dobrze i komponuje się z resztą otoczenia. Zrobie zdjęcia to sie pochwalę ;P

Opublikowano

V6 i :quattro: to jest to. Niech dobrze służy. Jak już będziesz miał przypływ gotówki to warto zmienić lampki przód i tył na poliftowe. Auto zaraz młodnieje o kilka lat. No felga większa.

Opublikowano

fura fajna no i :quattro::evil: zawsze po kupnie są jakieś niedociągnięcia :wink4: bezawaryjnej jazdy życzę

Opublikowano
  • Autor

No felga będzie ale pewnie wiosną, teraz muszę ogarnąć trochę środek bo jest że tak powiem trochę por(*&*^*lany w sumie to szczegóły brak przycisku od włączania oświetlenia wewnątrz wciśnięte uchwyty na kubki między siedzeniami, tylna popielniczka, a właściwie klapka z niej cała lata jakby nie była wsadzona na swoje miejsce..., Oświetlenie deski rozdzielczej bo widzę tylko przedział obrotów od 4 do 6 tys prędkość od jakichś 100 do 180km/h więc pewnie to może odrazu zapytam tutaj czy ktoś wie jakie to są żaróweczki chociaż na pewno gdzieś juz tutaj temat taki znajdę, podświetlenie klimatronic'a o którym już widziałem podwieszony post na forum...

Ogólnie trzeba chwilę ochłonąć odetchnąć porobić to co jest pilne i dopiero można się brać za większe szczegóły ;) jak przybędzie trochę gotówki ;)

Opublikowano

sporo rezania przed Tobą :naughty:

Opublikowano

No felga będzie ale pewnie wiosną, teraz muszę ogarnąć trochę środek bo jest że tak powiem trochę por(*&*^*lany w sumie to szczegóły brak przycisku od włączania oświetlenia wewnątrz wciśnięte uchwyty na kubki między siedzeniami, tylna popielniczka, a właściwie klapka z niej cała lata jakby nie była wsadzona na swoje miejsce..., Oświetlenie deski rozdzielczej bo widzę tylko przedział obrotów od 4 do 6 tys prędkość od jakichś 100 do 180km/h więc pewnie to może odrazu zapytam tutaj czy ktoś wie jakie to są żaróweczki chociaż na pewno gdzieś juz tutaj temat taki znajdę, podświetlenie klimatronic'a o którym już widziałem podwieszony post na forum...

Ogólnie trzeba chwilę ochłonąć odetchnąć porobić to co jest pilne i dopiero można się brać za większe szczegóły ;) jak przybędzie trochę gotówki ;)

tutaj kolega ma na części audi. pisz do niego i zamawiaj sobie te graty-jedna paczka, jedna przesyłka :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=161621.0

Opublikowano
  • Autor

Narazie to musze go przerejestrować i nazbierać na ubezpieczenie ;), ale napewno niebawem się odezwę ;P

Opublikowano

no to szerokosci kolego , zima przed toba to se pouzywasz :quattro::evil:

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję że chociaż trochę śniegów tej zimy będzie ;), żeby było gdzie "poużywać" :quattro::naughty:[br]Dopisany: 01 Październik 2010, 22:38_________________________________________________No to "zegary" oraz climatronic dostała nowego tchnienia do życia w postaci oświetlenia efekt pracy tutaj ;)

20101002355.th.jpg

20101002356.th.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę auto od handlarza z Lublina, miałem jechać ją ogladać ale mnie ubiegłeś.

Oby bezawaryjnie służyła :)

Opublikowano
:quattro: + V6 = miłej jazdy życzę :good:
Opublikowano

I kolejna laleczka z V6 na pokładzie :kox:

Doprowadź ją do porządku i jak będzie kasa to zacznij rezać bo uwierz że jak zaczniesz to nie będziesz mógł przestać, wiem to po sobie :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No więc że Mikołaj się zbliża wielkimi krokami więc przywiózł mi nowe felgi AEZ Xylo na lato w rozmiarze 17" 8,5J z oponami 235/45 R17 VIKING ProTech II w bardzo dobrym stanie.

zdjciek.th.jpg

oresco a no owszem dokładnie z Elizówki czy jakoś tak ;P, miał przywieźć jakąś A8 z tego co mi wiadomo i stała jeszcze u niego B5 bodajże 2.6 w ośce w skórach, ale zawieszenie masakrycznie tam grało...

T-żółw w końcu się oderwałem od pierwszego śniegu ;P to jest poezja jazdy... ;P żadne ośki nie ważne czy na przód czy na tył nie dają takiej frajdy z jazdy ;P

Opublikowano

Kolejna v6 :> no i :quattro: dobry wybór, powodzenia w modach pozdro

Opublikowano

:hi:

Witam kolegę z okolic.

Dopieścisz autko i będzie miodzio :good:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

No po wielu poszukiwaniach w końcu natrafiłem na lampkę w dobrym stanie za dobre pieniądze.

Stara przed wymontowaniem:

imag0052ul.th.jpg

Nowa przed zamontowaniem:

imag0054ez.th.jpg

Nowa po zamontowaniu:

imag0055w.th.jpg

Nowa po raz pierwszy świeci tak jak powinna ;)

imag0056z.th.jpg[br]Dopisany: 29 Grudzień 2010, 16:00_________________________________________________Dawno mnie tutaj nie było więc mały UP ;P

mała sesja dzięki uprzejmości kolegi tuley, z forum moto-przemysl.info

dsc07669l.th.jpg

dsc07673pr.th.jpg

dsc07674o.th.jpg

dsc07675s.th.jpg

dsc07682v.th.jpg

dsc07690l.th.jpg

dsc07695jpg0.th.jpg

dsc07695rm.th.jpg

dsc07704py.th.jpg

dsc07785jpg0.th.jpg

thumbnail.png

dsc07749kj.th.jpg

dsc07750gj.th.jpg

dsc07758b.th.jpg

dsc07763q.th.jpg

dsc07765y.th.jpg

dsc07777mk.th.jpg

W dniu dzisiejszym moje quattro otwiera sezon letni ;)

imag0142p.th.jpg

imag0141mz.th.jpg

imag0140u.th.jpg

imag0139g.th.jpg

imag0138.th.jpg

imag0137w.th.jpg

Opublikowano

też miałem kolego rovera tyle że 416 Si, tragedia :sick3:, a audika fajna :good:

Opublikowano
  • Autor

też miałem kolego rovera tyle że 416 Si, tragedia :sick3:, a audika fajna :good:

No w 214 Si to nawet dobrze się odpychał ;P, tyle, że elektryka mnie dobijała, a później z niewiadomych przyczyn silnik wyzionął ducha od tak ;).