Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Powietrze? wali po odpaleniu w rurę wydech. (video)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przedstawiam filmik z odpalenia Audi jak w moim profilu. Samochód tak pali jak są zimne noce, a teraz na okrągło,lub jak postoi powyżej 5 godzin na dworze.

Auto sprowadzone miesiąc temu, od razu założona instalacja, wymieniony olej, świece i przewody(takie były podejrzenia że o to chodzi), jednak teraz to już skończyły się pomysły, i proszę o pomoc w myśleniu nad tym. Stukanie tak jakby z silnika powietrze waliło w rure wydechową, na początku myślałem że to jakiś pasek w środku (no coment) później mechanik powiedział"Jeśli jest to po zimnej nocy, to trzeba wymienić przewody i świece" - nic nie pomogło, olej i filtry też nic. Byłem na komputerze i też nic nie znalazł. Jak zainstalowali gaz to powiedzieli że przepływomierz powietrza działa na 30%, ale ja nie odczuwam utraty mocy przy przyspieszaniu. Nie wiem, zawracam się do Państwa o pomoc. Jeszcze o obrotach, po odpaleniu jak tak silnik "stuka" to obroty skaczą od 800 do 1200, później wzrost do 2000 i koniec stukania, i na 1200 zostają, w filmiku w 1min i 17s, trochę podgazowałem żeby pokazać że już później nic się nie dzieje.

http://www.youtube.com/watch?v=O3-C1vRA4KA

Opublikowano

Raczej strzelanie jest z kolektora ssacego lub w kolektor ssacy,odpal go z gazu awaryjnie jezeli mozna w twojej instalacji odrazu z gazu pallic

Opublikowano

Sprawdz rozrzad oraz czy cewka jest sprawna, dodatkowo sprawdz pompe powietrza wtórnego ( szczelnosc i czy działa). Przyjrzałbym sie wkretkom od instaalcji gazowej w kol ssacym.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki Panowie, postaram się to sprawdzić. Co do gazu to nie mogę od razu na gazie palić(chyba) nie wiem, ale raczej nie bo już kombinowałem. Sprawdzę pozostałe sugestie w warsztacie, dam znać co i jak.

Opublikowano

skoro instalacje montowali ci miesiąc temu to masz gwarancje nie daj sie zbyć przecież zapłaciłeś im kase a auto oddałeś sprawne a po miesiącu lipa normalnie rżną cie w koszty i zgadują w ciemno a ty wszystko wymieniasz

muszą być naprawde porządną firmą :wallbash:

Opublikowano

Jaka masz instalacje gazowa?Umnie tylko ze w 2.6 jest to samo po dluzszym postoju strzela w kolektor ssacy,ale tylko na benzynie,jak go odpale z gazu to wszystko w porzadku,prawdopodobnie wina pompy paliwa na ssaniu nie wyrabia,moze u ciebie to samo jest?

Opublikowano

Można "awaryjnie" samochód odpalić z gazu - ja muszę trzymając guzik na kontrolce od gazu przekręcić kluczyk w stacyjce (aż zapalą się wszystkie lampki) wtedy puszczam guzik i przekręcam stacyjkę w pozycję "wyłącz" i po tym już mogę odpalać z gazu.

Opublikowano

witam.chciałbym zapytac kolego "bekon10" czy poradziłeś sobie z ty problemem bo ja mam identyczny problem w moim 2,0 ALT

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !! Ja mam podobny problem 1,8 125KM ADR identycznie się dzieje !! Auto sprowadzone z niemiec tydzień temu !! Żadnej instalacji gazowej nie ma i nie miał !! Dzięki czekam na odpowiedz czy ktoś już ten problem rozwiązał ?

Opublikowano

Panowie ? jak nasz problem ??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Przedstawiam filmik z odpalenia Audi jak w moim profilu. Samochód tak pali jak są zimne noce, a teraz na okrągło,lub jak postoi powyżej 5 godzin na dworze.

Auto sprowadzone miesiąc temu, od razu założona instalacja, wymieniony olej, świece i przewody(takie były podejrzenia że o to chodzi), jednak teraz to już skończyły się pomysły, i proszę o pomoc w myśleniu nad tym. Stukanie tak jakby z silnika powietrze waliło w rure wydechową, na początku myślałem że to jakiś pasek w środku (no coment) później mechanik powiedział"Jeśli jest to po zimnej nocy, to trzeba wymienić przewody i świece" - nic nie pomogło, olej i filtry też nic. Byłem na komputerze i też nic nie znalazł. Jak zainstalowali gaz to powiedzieli że przepływomierz powietrza działa na 30%, ale ja nie odczuwam utraty mocy przy przyspieszaniu. Nie wiem, zawracam się do Państwa o pomoc. Jeszcze o obrotach, po odpaleniu jak tak silnik "stuka" to obroty skaczą od 800 do 1200, później wzrost do 2000 i koniec stukania, i na 1200 zostają, w filmiku w 1min i 17s, trochę podgazowałem żeby pokazać że już później nic się nie dzieje.

Witam

Czy ktoś [poradził już sobie z tym problemem co kolega bekon10.

Mam to samo ,im chłodniej na polu to gorzej ,strzela,nie mam gazu.VAG nie pokazuje błędów ,układ dolotowy wyglada na szczelny.Myśle jeszcze o wymianie przepływki .Parametry ma dobre ale nie oryginalna (Magneti marelli).Założona 3 miesiace temu jak jeszcze było ciepło.

Opublikowano

Na próbe mozna odłaczyc przepływke przed odpaleniem i zobaczec jak sie bedzie zachowywac.