pox Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Witam. Zauważyłem w moim A4 dziwny obiaw. Chodzi o to, że podczas jazdny z niedużą prędkościa, od strony silnika słychać jakby szuranie, jakby cos obcieało. W momencie gdy pedał sprzęgła jest wciśnięty, dźwięk znika. Co to może być? Coś z silnikiem? Ze skrzynią biegów? Może sprzęgło, bo wysoko łapie?
mateogda Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Łożysko oporowe na sprzęgle zużyte bądź uszkodzone.
cayenne Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Łożysko oporowe na sprzęgle zużyte bądź uszkodzone. A łożysko oporowe to czasami nie daje objawów zużycia na wciśniętym sprzęgle? Nie wiem,może się mylę...
mateogda Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Zależy w jaki sposób jest zużyte/uszkodzone. Jeżeli łożysko ma luz to przy wciśniętym sprzęgle nie będzie hałasować. Przy uszkodzonej toczni łożysko hałasuje pod obciążeniem.
pox Opublikowano 1 Października 2007 Autor Opublikowano 1 Października 2007 No włąśnie, chciałbym to skonfrontować, poniważ w innym wątku mam odpowiedź, że to padająca skrzynia biegów. Teraz po przejechaniu kilkuset km dźwięk jest głośniejszy i huczny. Dodatkowo samochud chodzi jakby bardziej mułowato. Wiem, wiem, muszę podjechać do jakiegoś magika. Jakiego polecacie w wawie? Dobrego i nie nazbyt drogiego.
Rekomendowane odpowiedzi