tomek21zbi Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Witam Panowie sprawa taka. ( z góry bardzo sory za mało-fachowe określenia, mój pierwszy post , raczkuje w tej dziedzinie) A4 B5 TDI 1.9 1996 110KM . Dzisiaj około 09.00 odpaliłem po kilku chwilach zakręcił i było ok. 12.00 czas do pracy , próbuje odpalić, kręci , kręci i Amen... Słychać jak pompka cyka tuż przed kręceniem. Po wstępnych oględzinach okazuje się że filtr paliwa jest pusty. ON jest zalany. wszystkie filtry , rozrząd, oleje wymienione w czerwcu tego roku. macie jakiś pomysł co może być przyczyną ? czyżby pompa ??
bish - kopt Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 zapowietrzony układ, procedure odpowietrzania pompy znajdziesz na forum
goldi Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 po pierwsze jaka pompka ci cyka w AFN nie ma pompy paliwa tylko pompa wtryskowa zaciąga paliwo ze zbiornika druga sprawa żeby nie odkręcać filtra odkręć śrubkę na górze filtra paliwa kluczyk 10 weż strzykawkę wlej ropy i odpal mi też się zdarzył raz tylko taki przypadek ja zmieniłem filtr paliwa na nowy i już więcej nie miałem takiego problemu może ewentualnie zaworek zwrotny jest uszkodzony i nie trzyma paliwa jak auto stoi na pochyłej drodze o zaworku było nie dawno na forum poszukaj
malutki69 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 witam ....ja w sprawie pompki paliwa która znajduje się w baku....czy ktoś miał doświadczenie z wyjmowaniem jej ze zbiornika i jak najlepiej sprawdzić jej działanie??? acha gdzie znajdę przekaźnik do tej pompki?
Cordii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Pompke wyjmujesz razem z pływakiem, jest pod tylnim siedzeniem
malutki69 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Pompke wyjmujesz razem z pływakiem, jest pod tylnim siedzeniem no akurat u mnie jest w bagażniku.......ale nieważne chcę się dowiedzieć jak sprawdzić czy działa poprawnie.
Cordii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 wyciagnij ja i odepnij wezyk z pompki co idzie do pompy ... włącz zapłon i zobacz czy leci ropa
Rekomendowane odpowiedzi