Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wahacz dolny prowadzący ( banan) inne tulejki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Jestem po wymianie wahaczy ( komplet LEM). I mam odnośnie tego pytanie.

komplet nowych wahaczy wyglądał tak:

http://moto.allegro.pl/komplet-wahaczy-lemforder-audi-a4-a6-passat-b5-b6-i1253033353.html

Zwróccie uwage na wahacz dolny tylni prowadzący ( banan) a dokłanie na tuleje metalowo-gumową.

Dlaczego jest inna niz na tej aukcji :

http://moto.allegro.pl/wahacz-lemforder-audi-a4-6-wv-passat-b3-5-6-superb-i1231810499.html

Mój stary wahacz mial tuleje taką sama jak ten w tym drugim linku.

Dlaczego te tuleje sie róznią, czy mam sie obawiać ze kupiłem jakąś podróbe?? Czy może LEM stosował 2 rodzaje tulej??

Opublikowano

tuleja powinna być taka jak w drugiej aukcji, są to tuleje gumowo-olejowe (wahliwe)

tulejahydro.jpg

Opublikowano

tez mialem takiego bonka z tulejka nawet kumpel z ASO sie zdziwil :cool1: musilem wprasować stara tuleje bo amorek nie wszedl

Opublikowano

Witam!!

Jestem po wymianie wahaczy ( komplet LEM). I mam odnośnie tego pytanie.

komplet nowych wahaczy wyglądał tak:

http://moto.allegro.pl/komplet-wahaczy-lemforder-audi-a4-a6-passat-b5-b6-i1253033353.html

Zwróccie uwage na wahacz dolny tylni prowadzący ( banan) a dokłanie na tuleje metalowo-gumową.

Dlaczego jest inna niz na tej aukcji :

http://moto.allegro.pl/wahacz-lemforder-audi-a4-6-wv-passat-b3-5-6-superb-i1231810499.html

Mój stary wahacz mial tuleje taką sama jak ten w tym drugim linku.

Dlaczego te tuleje sie róznią, czy mam sie obawiać ze kupiłem jakąś podróbe?? Czy może LEM stosował 2 rodzaje tulej??

Z tego co się dowiadywałem to producent zmienił kształt tej tulei. Poprzednie z tymi plastikowymi wstawkami często skrzypiały może to wpłynęło na zmianę tego elementu :mysli:

Opublikowano

Ostatnie partie lemforderów mają inną (nową) tuleję metalowo gumową.

W A4 B8 również zrezygnowali z wcześniejszego rozwiązania tulei na wahaczu dolnym i montowana jest taka jak na zdjęciu z pierwszej aukcji.

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie partie lemforderów mają inną (nową) tuleję metalowo gumową.

W A4 B8 również zrezygnowali z wcześniejszego rozwiązania tulei na wahaczu dolnym i montowana jest taka jak na zdjęciu z pierwszej aukcji.

dzięki za info. Czyli z moim wahaczem jest wszystko ok.

Opublikowano

dzięki za info. Czyli z moim wahaczem jest wszystko ok.

Wszystko jest ok, to ori lemforder z nowej partii

Opublikowano

Lemy z kompletow maja takie wlasnie tuleje,brak na wahaczach zeszlifowanych znaczkow inna partia produkcyjna.

Kupowane pojedynczo maja tuleje z plastikami.

Opublikowano
:hi: chciałbym przyłączyć się do tematu i zapytać o taką rzecz; lemforder oznacza wahacze LMO czy LME bo kupiłem łączniki z oznaczeniem LME i przyszlifowanym znaczkiem :audi: czy to jedno i to samo bo już zbaraniałem?
Opublikowano

Witam.Też kupiłem łączniki z przyszlifowanym znaczkiem i oznaczeniem LME. Z tego co zauważyłem przeglądając oferty kompletów lemfordera to na wahaczach jest LMO a na łącznikach LME...Można porównać nawet pod pierwszym linkiem zamieszczonym na początku wątku.

Opublikowano
  • Autor

Witam.Też kupiłem łączniki z przyszlifowanym znaczkiem i oznaczeniem LME. Z tego co zauważyłem przeglądając oferty kompletów lemfordera to na wahaczach jest LMO a na łącznikach LME...Można porównać nawet pod pierwszym linkiem zamieszczonym na początku wątku.

Potwierdzam ze na wahaczach jest LMO a na łaczniku LME ( Zestaw kupiony w komplecie)